RETRO RÁDIÓ

Csinos testet szeretnél? Őket dolgoztasd meg érte!





Az alakformálás nem mindenkinél jelenti ugyanazt, hiszen vannak nagyon feszes alkatú teltebb lányok, és van, hogy a karcsúság nem egyenlő a tónusos alakkal. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy a testünk formás legyen – bármilyen alkatúak is vagyunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.12.
fitnesz

Az emberi test formáját a csontok, az izmok és a zsír határozza meg. A jó alakért elsősorban az izmok a felelősek. Még akkor is, ha a zsír azokat elfedi. A vékony alkatúaknak is „gondoskodniuk kell” az izmokról, hiszen a ha nem formáljuk mozgással, akkor a végeredmény egy sovány, ámde plötty test lesz.

A test tónusát az izmok adják (Fotó: Shutterstock)

Ne féljünk a súlyzóktól

Sok nő kerüli a súlyzós edzést, mert attól fél, hogy túl izmos lesz. A jó hír az, hogy ésszel végezve a gyakorlatokat, nincs olyan, hogy túl izmos – és most itt nem a testépítőkről beszélünk. A hormonális különbségek miatt ugyanis a nők nem tudnak olyan izomtömeget összerakni, mint a férfiak. Viszont a test formáját az izmok adják, a feszes, tónusos alakhoz elengedhetetlen a súlyzós edzés.

A lábakat a spinning is formálja (Fotó: Shutterstock)

Okosan a kardióval

A szálkásításhoz és a zsírégetéshez kiválóan alkalmas a kardióedzés. Serkenti az anyagcserét is, már rövidebb, de intenzívebb mozgás is alkalmas testsúly csökkentésére, fogyás elérésére. Mindannyian máshogyan reagálunk az edzésekre. Ahhoz, hogy meghatározzuk, mennyi kardióedzésre van szükségünk, az a céljainktól és testalkatunktól függ.

Figyeljünk az izomegyensúlyra

Többnyire formás fenékre, combokra, és lapos hasra vágyunk. A többi testrész elhanyagolása az edzésben azonban a izomegyensúly felbomlásához vezethet, aminek az eredménye tartáshiba és sportsérülés lesz Fektessünk hangsúlyt a mell, hát, váll és karok edzésére is!

A drasztikus fogyókúra nem jó

Bármilyen hihetetlenül hangzik, a legtöbb nő azért nem éri el az alakformáló edzés mellett sem a várt eredményt, mert jóval kevesebbet eszik, mint amennyit kellene. Az egyénenként változó, ajánlott kalóriamennyiségen kívül a fehérje, zsír, szénhidrát aránya, mennyisége is fontos. Izomépítéshez elengedhetetlen a megfelelő fehérje bevitel, emellett a szénhidrát és zsír is nélkülözhetetlen az optimális anyagcsere folyamatokhoz.

Egyénenként változó az ajánlott kalóriamennyiség és a fehérje (Fotó: Shutterstock)

Gyakori önámítások

„Nem kell fogynom. Így tetszem magamnak és a túlsúly nem betegség.” - A túlsúly nem csak és nem elsősorban esztétikai probléma. Nagyon sok betegség hozható összefüggésbe az elhízással.

„Alig eszem, mégis hízok!” - Ez a leggyakoribb önáltartó mondat. Amint végigvesszük részletesen a napi étkezést és annak kalóriatartalmát kiderül, hogy a kevés is lehet nagyon sok.

„Ha nem iszom akkor kisebb lesz a súlyom, tehát fogyok.” - A szervezet megfelelő működéséhez szükséges napi 1,5-2 l folyadék bevitele. E nélkül az élettani folyamatok nem működnek jól. A zsírbontás sem. A folyadékhiány valóban testsúlyvesztést okoz, de ez nem a zsírveszteség.





Ezeket olvastad már?
Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás