A Metropol összeszedett pár tippet, amiknek a segítségével nem fogy el annyi benzin.

1. Könnyítsen autóján!
Bármennyire is furán hangzik, de nagyon nem mindegy, hogy mennyi pluszteherrel van megpakolva a kocsi. Sokan hordanak hónapokon át a csomagtartóba zsuppolva olyan dolgokat, amiket fölösleges minden nap cipelni. Ezeket a nehezékeket vegyük ki a járműből, és máris kevesebb teherrel kell küzdenie a járgánynak.

2. Nem mindegy, hol tankol
A 370 forintos benzinár mellett egyáltalán nem mindegy, melyik benzinkutat választjuk. Akár 40-50 forint is lehet a különbség, így érdemes megkeresni a lehető legközelebb esőt, ahol megfizethető áron tankolhatjuk meg az autót. Sajnos sokszor hallani még manapság is a figyelmeztetést, hogy inkább magunk végezzük el a feltöltést, ne bízzuk a kutasra, hogy biztosan annyi üzemanyag kerüljön a tankba, amennyiért fizetünk.

Spóroljunk a benzinnel
Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

3. Figyeljünk a gumira!
Nagyon fontos a guminyomás rendszeres ellenőrzése. A nem kellőképpen felfújt gumi miatt megnő az autó fogyasztása. Arra is figyelni kell, hogy az abroncs ne legyen túl kopott, és természetesen mindig az évszaknak megfelelő gumi legyen a kocsin.

4. Óvatosan nyomja!
A dugóban állásnál már az is félsiker, ha pár métert előre haladhat az autó, de ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy a sofőrnek „milyen” lába van. Érdemes felmérni, mikor mennyit lehet haladni, és aszerint odalépni a gázpedálra, mert egy „telitalpas” gázfröccsel csak pazaroljuk a benzint, és még a levegőt is jobban szennyezzük.