Figyelmeztet a fogorvos: ez súlyos károsodásokat okozhat

Az egészéged érdekében jobb, ha ezen változtatsz.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.22. 12:30
Módosítva: 2024.09.22. 13:54
egészség fogmosás ínybetegség fogorvos

Ha valaha is rémálmaid voltak a kihulló fogakról, akkor valószínűleg tudod, milyen ijesztőnek tűnik a fogínybetegség. A SmileCare szerint ez a felnőttek több mint 45%-ánál tapasztalható állapot nemcsak a fogak egészségét befolyásolja, hanem éles fájdalmat és vérzést is okoz.

orr fog arc
Érdemes erre odafigyelni, hogy megőrizzük fogaink szépségét, na meg persze az egészségét is – Fotó: Pexels (illusztráció)

Most egy fogorvos sokkoló figyelmeztetést adott ki ezzel kapcsolatban, azt állítva, hogy egy nagyon is figyelmen kívül hagyott hiba növelheti a betegség kialakulásának esélyét. Dr. Andrej Bozic, a Dentum szájsebésze arról beszélt, hogy néha azon múlik, mennyire tiszták a szájápolási termékeink – különösen a fogszabályozók.

Ha kemény fogkefével mosod a fogszabályozóidat vagy a tiszta fogszabályozókat, apró karcolások keletkezhetnek a felszínen. Ezek a barázdák a káros baktériumok táptalajává válhatnak, amelyek aztán átkerülhetnek az ínyre, és fertőzésekhez, gyulladáshoz, végül ínybetegséghez vezethetnek

– fejtette ki a szakember, majd hozzátette, hogy a kórokozók felhalmozódása gyakran észrevétlen maradhat. És még ha mindennap kétszer alaposan megtisztítjuk is a fogainkat, ez akkor is meg fogja szedni az áldozatát.

„A fogszabályozók tisztán tartása ugyanolyan fontos, mint a fogmosás. Egy kis extra gondoskodással sokat tehetünk ínyünk és általános szájhigiéniánk védelmében” hangsúlyozta dr. Andrej Bozic.

Hogyan kell tisztítani a fogszabályozót?

  1. Áztasd be a tisztítóoldatba
  2. Öblítsd le langyos vízzel
  3. Használj puha kefét a kemény foltokhoz
  4. Kerüld a szájvíz használatát

(Via)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás