Baconroló: Ha sikerül akciósan húst beszerezni, egész jó áron tudunk fejedelmi ételt az asztalra tenni
Liszt- és tejérzékeny vendégeket várva módosítani kellett a jól bevált tejszínes göngyölt csirkemell családi receptet. Kézenfekvő, hogy a tejszínt kell kihagyni, hátha úgyis jó. Az lett, sőt mintha még jobb is, mint az eredeti, mert így ropogósra sül a bacon, és nem ázik el a tejszínben! Arról nem is beszélve, hogy annyival is olcsóbb. Pláne, ha a csirkemellet is félárasan sikerül venni.
1 nagyobbacska csirkemellfilé
20 dkg szeletelt bacon
10 dkg aszalt sárgabarack vagy szilva
olívaolaj
kacsazsír olvasztva
só
A megmosott húst hüvelykujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk. A hosszú baconszeleteket félbevágjuk, ezekbe a felezett szeletekbe göngyöljük a csirkemellcsíkokat, és szorosan egymás mellé tesszük a sütőtál alján. Ha megtelt a tál, rakhatunk még egy réteget a tetejére, vagy két sorban vagy csak középre – attól függ, mennyi a husi és mekkora a tál.
Ha kész, a baconrolók közé egy-egy szem aszalt sárgabarackot teszünk, elválasztva ezeket egymástól, és szép színűre dekorálva a tálunkat. A tetejét meglocsoljuk egy kis zsiradékkal. Én sparheltben sütöttem, de szerintem benti sütőbe sem kell rá fólia. 20-25 perc alatt kész. Mehet hozzá hagyományos rizs- vagy krumpliköret, de mi mozzarellás paradicsommal szeretjük.
Figyelni kell, ha a gyümölcs pirul, égni kezd, tuszakoljuk le a rolók alá, azok megvédik!
Meg lehet próbálni szezonális friss gyümölccsel (eper, meggy, cseresznye is), csak számítsunk rá, hogy több levet enged, mint az aszalt – az íze viszont jó!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre