Csak cékla, bab, szezámmag, répa és olajok – kész is a mesés mentes reggeli vagy ebéd.
Ha az ember lánya éppen a tejtermék, tojás és lisztmentes étkezéssel kísérletezik, akkor automatikusan szállítja a vegán konyha saját ötletből született remekeit. Most az egyik ilyen brunch étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal, hátha másnak is bejön. Mi van, ha még finom is, ami egészséges?
2 darab kis cékla
1 répa
1 doboz fehérbab-konzerv (20 dkg)
1 evőkanál kókuszzsír
só, szezámolaj, szezámmag, fenyőmag (nem muszáj)
A hámozott és megmosott céklát (és a répát) rudacskákra vagdaljuk, és a kókuszzsírban megsütjük. Ha kész, szűrőn lecsepegtetjük, majd összekeverjük a főtt babbal, szezámolajjal meglocsoljuk, szezámmagot és fenyőmagot szórva a tetejére. Kiadós reggelinek és teljes értékű ebédnek is kiváló!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre