Dobjuk össze a nyers zöldségeket, ami csak van otthon, ízesítsük és akár magában, vagy „körettel” kész az ebéd, vacsi!
A nagy melegben sem ebédre, sem vacsorára nem kívánjuk annyira a főtt ételt. A szervezetünknek is jobb, az emésztést is segítjük egy gazdag és színes nyerssaláta- kombóval, ami a változatosságában is elég laktató tud lenni, magokkal, olajokkal dúsítva. Akár tükörtojással is teljes értékű ebéd.
1 cékla
2 fehér retek
2 szál sárgarépa
1 kaliforniai paprika
Pár szem paradicsom
szezámmag, fenyőmag, pirított tökmag és napraforgó
Olívaolaj, szezámolaj, tökmagolaj, balzsamecet-koncentrátum
Zöldsaláta-levelek: mimóza, rukkola, bazsalikom, cékla levele – ami ehető zöld van
Minden zöldséget meghámozunk, megmosunk, majd tetszés szerinti méretűre felaprítunk. Hozzákeverjük a mosott zöld salátalevél-válogatáshoz, és ízlés szerint meglocsoljuk a finomságos olajokkal.
Jól átforgatjuk, a tetejét a magokkal meghintjük, majd a balzsamecet- koncentrátummal „körberajzoljuk”. Igény szerint tonhallal, sajtféleséggel, főtt tojással tovább gazdagítható. Könnyű, gyors, egészséges. Sem gázt, sem villanyt, sem tűzifát nem fogyasztunk az előállításához, kizárólag emberi (kézi) energiát igényel – azt sem sokat! Minden szempontból megéri.
Bazsalikomlevelekkel tuningolva nemcsak az ízét dobjuk meg, de még finom illatos is lesz a saláta.
Ebből most szándékosan hagytuk ki az egyébként mennyei újhagymát, hogy akár munkában, az ebédszünetben is fogyasztható legyen az otthonról hozott saláta.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre