5+1 tuti tipp a koplalás és edzés nélküli fogyáshoz





Ki gondolná, hogy a kalóriaszámláson és az önsanyargatáson kívül léteznek olyan módszerek is, amelyek segítenek úgy átalakulni, hogy szinte észre sem vesszük? Pedig néhány egyszerű életmód változtató trükkel elindulhatunk a siker útján.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.16.
tippek szaglás víz tükör diéta fogyás

Ha nem férünk bele a ruhába szaglásszunk és dobjuk ki a mérleget. Fontos azonban azt is figyelembe venni, hogy a tudatos étkezést és a mozgást nem lehet kiiktatni, de a jótékony csalások segítenek abban, hogy meginduljanak lefelé azok a fránya kilók. Összegyűjtöttünk 5+1 legtutibb szemfényvesztő trükköt, amelyeket akár más ma is elkezdhetünk a hétköznapjaink részesévé tenni.

Fotó: GettyImages

1. Dobjuk ki a gonosz mérleget!

A fogyókúra legnagyobb mumusa a gonosz mérleg, ami az első napokban - hiába vetjük bele magunkat az edzésbe, és hiába sanyargatjuk magunkat kefíren – gyakorlatilag alig mozdul és szembesít a kudarccal. Teljesen feleslegesen sokkolni magunkat a napi méretkezéssel: tegyük el néhány hétre, és amikor újra ráállunk, biztosan meghálálja a pihenést azzal, hogy jó pár kilóval kevesebbet mutat.

2. Tükröt az étkező asztalhoz!

Tudományosan bizonyított tény, hogy kevesebbet esznek azok, akik látják magukat evés közben. A tükörképünk folyamatosan emlékeztet arra, hogy fogyni szeretnénk. Ezt a módszert segíthetjük azzal, hogy a hűtőre mágnesezünk egy olyan fotót, amin úgy nézünk ki, amilyen súllyal elégedettek lennénk.

3. Együnk kisebb, kék tányérból!

Az ideális étel összeállítás a tányéron úgy néz ki, hogy gondolatban a tányért három, nem teljesen egyenlő részre osztjuk fel. Először lefelezzük, a felére mehet a rost, vagyis a saláta, a nyers vagy a párolt zöldség. A másik felet elfelezzük. Az első negyedre tesszük a szénhidrátot, ami lehet rizs, krumpli, kuszkusz vagy bulgur (a tészta felejtős), a másik negyed rész a fehérje, vagyis a hús, hal, gomba helye. Ha mindezt egy nagyobb, kék tányérra tesszük, még kevesebbet eszünk. A kék szín csökkenti az étvágyat, a kisebb tányér pedig megakadályozza a túlevést.

4. Szimatoljunk!

Bizonyos illatok csökkentik az étvágyat. A citrusok, az alma, a borsmenta szaga becsapja az agyat, és azt hisszük, tényleg ettünk valami finomat. Desszert helyett pedig a gyújtsunk meg egy vanília illatú aromagyertyát.

5. Le a lebernyeggel!

Bár a molett divatbiblia a mindent eltakaró, bő ruhákra esküszik, a haladó divatcégek is rengeteg csinos, testre simuló ruhát terveznek a teltkarcsúaknak. A lógó ruhák nem segítik a fogyókúrát sem, hiszen jótékonyan elrejtik a plusz kilókat, ezzel pedig elterelik a figyelmet a célról. Viseljünk bátran a test vonalát követő fazonokat, így jobban odafigyelünk magunkra. A francia nők egy öv segítségével tartják kordában tartani az étvágyukat: ha érzik, hogy szorítani kezd, egészen biztosan befejezik az evést.

+ 1. A nagy víz trükk!

Reggel két nagy pohár vízzel indítsuk a napot, ez felpörgeti az anyagcserét. Ebéd közben se felejtsünk el kortyolgatni, hiszen segíti az étkezés során bevitt rostok hasznosítását, és telítettségérzést okoz.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás