A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztályának látókörébe 2021. december 18-án került egy bűnügyi felügyelet alatt álló férfi, aki Budapest XIII. kerületében levágta a lábára rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt felszerelt nyomkövető eszközt.

Levágta a nyomkövetőt (Képünk illusztzráció) Fotó: MTI/Kovács Attila

A fogolyszökés miatt az angyalföldi rendőrök a 36 éves Cs. Gábor körözését rendelték el, majd néhány nap múlva a bíróság és a VII. Kerületi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki ellene egy korábban elkövetett rablás és testi sértés miatt.

Annak érdekében, hogy a rendőrök elől elrejtőzzön, a férfi ikertestvére adatait felhasználva, saját fényképével csináltatott magának igazolványt az egyik kerületi kormányablakban. Mivel testvére ez idő alatt börtönben volt, ezért a rendőrök néhány napon belül azonosították a hamis okmányt használó férfit.

Cs. Gábort a célkörözési osztály szakirányítása alapján a készenléti rendőrség beosztottjai elfogták és a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol vele szemben már közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is eljárást indítottak.