Nem tudta, pontosan hol van, csak azt, hogy eltévedt valahol a Vecsés körüli erdőben, váratlanul rosszul lett és mozogni sem tudott egy 49 éves budapesti férfi. Szerencsére az eszméletét nem vesztette el és mobiltelefonja is nála volt, bár mindkét karja és lába is erősen zsibbadt, arra még volt ereje, hogy tárcsázza a 112-t.

A segélyhívást, ahogyan arról a police.hu beszámolt, Strehó Zoltán zászlós a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának zászlósa fogadta. Az ő koordinálásával fél órán belül megtalálták a mentőegységek a bajba került férfit.

A zászlós nem csupán higgadtan tette a dolgát, elindította a monori járőröket és Mimit, a szolgálati kutyát, de közben folyamatosan nyugtatta, szóval tartotta és persze biztatta a bajba került férfit. A kutyával kiegészült rendőri egységek mindent megtettek, hogy megtalálják a férfit a nehezen megközelített terepen.

A magatehetetle férfit Főnök, a kutyus segítségével találták meg Fotó: police.hu

A magatehetetle férfit Főnök, a kutyus segítségével találták meg Fotó: police.hu

A férfi hiába próbálta jelezni merre van, mert hangja rendre elcsuklott. Az időnként eszméletét vesztő, gyengülő férfi, János állapota egyre romlott, az idő pedig egyre szorított. Főnök is együtt aggódott rendőr kollégáival, majd mikor végre megtalálták János alig akarta abbahagyni a boldog ugatást. A helyszínen derült ki, hogy további segítségre van szükség, így Főnök és a többiek vigyáztak rá, míg az időközben riasztott mentőkre vártak. Kiderült, Jánosnak korábban már volt stroke-ja. Végül az összehangolt mentésnek köszönhetően kórházba került, ahol még időben megkaphatta a szükséges ellátást.

A rendőrök közzétették az életmentő beszélgetést is.