RETRO RÁDIÓ

Karácsonyék nem adnak esélyt, hogy bármi kiderüljön: azt is meghatározták, hogy a vizsgálóbizottság kit vizsgálhat, és kit nem





Kevés időt, alig bő két hetet adott a baloldali városvezetés annak a vizsgálóbizottságnak, amelyet a Városháza-ügy feltárásával bíznak meg – derült ki a Fővárosi Közgyűlésen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.25.
Városháza-botrány

Karácsony Gergely úgy gondolja, hogy „nincs Városháza-ügy”, de mégis megszavazta a közgyűlés a vizsgálóbizottság felállítását. Láng Zsolt Fidesz–KDNP-frakcióvezető felháborítónak tartotta, hogy pontról pontra meghatározza a városvezetés, hogy mit és kit lehet vizsgálni az ügyben és kit nem.

„Gansperger Fideszhez való viszonyát, Berki Zsoltot lehet vizsgálni, de Bajnai Godon szerepét nem? Ön fél, hiszen benne van az egészben” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy érdemi munkát nem lehet végezni ilyen rövid idő alatt egy ilyen botrányos ügyben.

Az ülés előtt szórólapokat osztogattak és egy transzparenst is kifeszítettek fiatalok a Városháza tervezett eladása ellen demonstrálva (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Karácsony szerint Putyin és az orosz titkosszolgálat vezette meg az embereit

„Ezeket a tárgyalásokat nem mi kezdeményeztük, hanem az oroszok. Hogy nekik van-e szándékuk az akvizícióra, azt nem tudom” – mondta napirend előtti felszólalásában a főpolgármester. Karácsony Gergely legújabb magyarázata szerint a putyini orosz vezetésig húzódnak a szálak, miután ők kezdeményeztek tárgyalásokat a Városháza épületének fejlesztéséről, de nem az eladásáról. A titkos tárgyalásokat szerinte felvették és manipulatív módon összevágták. „Az összes feljelentést nyugodt szívvel fogadjuk, mert nincs takargatni valónk” – mondta Karácsony Gergely.

Karácsony az orosz titkosszolgálatra mutogat (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Láng Zsolt szerint ilyen rövid idő alatt nem tud a vizsgálóbizottság érdemi munkát végezni (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

„Nem kéne űrlényekkel, marslakókkal riogatni”

„Riogathat minket az orosz titkosszolgálattal, űrlényekkel, marslakókkal, csak lassan senki nem hisz önnek, mert folyton önellentmondásokba keveredik” – mondta Láng Zsolt felszólalásában. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a főpolgármesternek fel kell tenni a kérdést: hányszor járt orosz „oligarchákhoz” volt főnöke, jelenlegi barátja, Bajnai Gordon és tesz-e feljelentést ellene?

A kormánypárti politikus ezt követően szembesítette Karácsonyt a felvételeken elhangzott mondatokkal, amely szerint Barts arról beszélt, hogy az eladás mellett van a városvezetés; hogy Gansperger és Bajnai szerint is jutalékrendszer működik a Városházán; hogy a volt kormányfő szerint a hatpárti koalíció környékén „cápák” lebzselnek, akik csak a fővárosi bizniszlehetőségekre várnak.

Az ügyben több feljelentés is született már (Fotó: Metropol/NZ)

Nyomozás csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt

A Városháza-gate-tel összefüggésben a Mediaworks Hírcentrumának érdeklődésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az alábbiakat közölte:

„Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen” – írták.

Mint ismert, az elmúlt hetekben számos olyan felvétel került nyilvánosságra, amely alapján megkérdőjelezhető, hogy a fővárosi ingatlaneladások törvényes keretek között zajlanak. A hanganyagokon szó esik a fővárosban kialakított jutalékos, vagyis korrupciós rendszerről, és személyekre lebontva ismertetik a szisztéma működését.

A felvételeken az ismeretlen befektetők mellett Gansperger Gyula baloldali üzletember, Bajnai Gordon volt kormányfő, Barts Balázs, a főváros vagyonkezelő vezetője, illetve Berki Zsolt kétes előéletű vállalkozó hangja azonosítható be.





Ezeket olvastad már?
Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás