Az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében két férfi „magukat rendőrnek álcázva” leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök megfenyegették és bántalmazták a román állampolgárságú sofőrt és utasait, majd elvették a pénzüket.

A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, amelyből több lövés dördül el

Az útonállók végül áldozataikat arra kényszerítették, hogy adják át az autójukat, amint ez megtörtént, a két férfi elhajtott a helyszínről. A nyomozók a sértettek kocsiját később megtalálták: azt az elkövetők kifosztották és sorsára hagyták a sztráda szélén.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók azonnal megkezdték az ismeretlen tettesek felkutatását

Széles körű adatgyűjtés alapján kiderítették, hogy a bűncselekményt két román férfi követhette el, akik a rablás során még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították, nehezítve ezzel az ügy felderítését. Mivel a feltételezett tettesek a rablás után azonnal elhagyták az országot, a rendőrség előterjesztése alapján velük szemben a járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását (Fotó: police.hu)

A körözés alapján a bűncselekmény 35 éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok 2021. március 12-én Madridban elfogták, és az eredményes kiadási eljárást követően 2021. május 7-én átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak – írták a police.hu oldalán.

A rendőrség most egy videót is megosztott.