RETRO RÁDIÓ

Utána jártunk, miért eshetett le egy kőtömb a Dózsa György úti vasúti felüljáróból – Fotók





10 kilós betontömb zuhant egy autóra a napokban a Dózsa György úton. A MÁV kivizsgálta, mi történt, elvégzik a javításokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.15.
XIV. kerület váratlan csapódás

Mint arról a Metropol is beszámolt, egy piros lámpánál várakozó autóra esett egy jókora betondarab a Dózsa György úti vasúti felüljáró alatt pénteken. A balesetben szerencsére csak az autó sérült meg. Most utánajártunk a történteknek.

„Fordultunk ki a Vágány utcáról a Dózsa György útra. A felüljáró alatt meg kellett állnunk a piros lámpa miatt. Egy kb. 10 kilós betontömb szakadt le a trolivezetékek mellől, egyenesen a motorháztetőnkbe fúródott, a szélvédőt is megkarcolta. A fotón látszik, hogy egy darab még ott maradt, a rendőr, akivel beszéltem, azt mondta, intézkednek, hogy azt eltávolítsák onnan. A Konának nagyon erős a motorházteteje, azért nem lett látványosabb a horpadás. Egy gyalogost agyonütött volna, ha a járdán történik” – tájékoztatta az esetről a bpiautosok.hu portált a szerencsétlenül járt autós.

Az autó a rázuhant kőtömbbel (Fotó: bpiautosok.hu)

A bejegyzéshez természetesen számos komment is érkezett. Volt, aki annak örült, hogy nem egy arra járó gyalogosra, motorosra hullott a súlyos kőtömb. Ahogy volt olyan is, aki szerint a fővárosban majdnem az összes felüljáró aljáról hullik a beton, s volt olyan is, aki megjegyezte: „Besz***tam volna. Pedig jó lenne, ha a fővárosnak lenne pénze ezeket karbantartani”.

A motorháztető balesetet követően (Fotó: bpiautosok.hu)

Mások pedig azért lepődtek meg, mert szerintük azt a számtalan gyalogos, biciklis által is használt vasúti felüljárót nemrég újították fel, így fura, hogy pont most történt ilyen...

Mindenesetre a MÁV vizsgálatot indított, és eltávolították a laza részeket.

A kilazult betonrészek (Fotó: bpiautosok.hu)

Megkerestük a vasúti felüljárót fenntartó MÁV-ot. A Kommunikációs Igazgatóság a következő tájékoztatást adta:

A MÁV kezelésében lévő Dózsa György úti híd felújítását már megkezdte a MÁV leányvállalata. Ez több ütemben zajlik, amelynek keretében jelenleg a vízszigetelési munkákat végzik. Az esetet követően a kivitelező soron kívül megvizsgálta a híd alatti felületet, a laza részeket azonnal eltávolították a balesetveszély elkerülése érdekében. A továbbiakban műszeres vizsgálattal fogják ellenőrizni a dilatációban (egy test térfogatának megváltozása külső erőhatás , pl. hőmérséklet hatására – a szerk.) lévő tömítőanyagot, és elvégzik a szükséges javításokat is.

Tartanak a felújítási munkálatok (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Kőtömb már máskor is zuhant autókra hazánkban, ezek közül a legismertebbek:

2007: Több mázsás sziklatömb zuhant rá egy kisgyermekes család autójára a Miskolchoz közeli Felsőhámorban. Az autó vezetőjét fejsérülésekkel és zúzódásokkal szállították kórházba. Az édesanya és a kisgyermek nem sérültek meg.

2011: Egy többtonnás kőtömb zuhant le egy kamionról Székesfehérvár határában. Az úttestre zuhant kőtömb nem okozott balesetet.

2018: Tonnányi sziklatömb csapódott a felsőhámori úton Miskolcnál egy autóhoz. A kocsi vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

 





Ezeket olvastad már?
Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás