Mézeskalács-épületeket díjaznak Újpesten

Az ünnepek közeledtével a IV. kerületben mézeskalácsvárost építenek fel az Ifjúsági Házban. Az édességváros elkészítéséhez a kerületiek segítségét is várják. Az alkotásokat mától december 8-ig 9-18 óra között lehet leadni az Ifjúsági Házban, és azokat értékelik is. A leadott mézeskalács-épületekre december 12. és 16. között lehet szavazni az Újpesti Kulturális Központ Facebook-oldalán. A verseny eredményhirdetése december 18-án lesz.

Változik a közlekedés a Belvárosban

Delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani az V. kerületben. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint közlekedjenek. Mutatjuk, hogy pontosan merre nem érdemes menni.

Tilos megállni:

  • Ma 8-14 óra között az V. kerületben, az Akadémia utca páros számozású oldalán a Vigyázó Ferenc utca és az Arany János utca között.
  • Holnap 16 óráig az V. kerületben az Erzsébet tér park felőli oldalán, a Kempinski Hotellel szembeni területen.

Mézeskalácsból készült épületeket várnak a városhoz (MTI/Sóki Tamás)

Édesség- és ajándékárusokat ellenőriz a NAV

Mától egészen december 6-ig a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása nyílik ma meg

Ma nyitja meg a kapuit Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, amely december 5-ig várja a látogatókat a Hungexpón. A kiállításon közel 180 kiállító mutatja majd be a termékeit és szolgáltatásait. Olyan kulcsfontosságú területek szereplői mutatkoznak be, mint a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az energia, vagy éppen az élelmiszertermelés. Az esemény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. A közönségprogramok november 30-tól mindenki számára ingyenesen látogathatóak, azonban előzetes regisztráció szükséges. A rendezvény területére belépni csak védettségi igazolvánnyal lehet.

Változik a közlekedés a Hungexpónál

Az ideiglenes forgalmi változást egy delegáció érkezése miatt rendelték el. Az arra közlekedőknek és a rendezvényre érkezőknek érdemes körültekintően közlekedniük.

Tilos megállni:

  • Ma reggel 6 órától holnap este 8 óráig a X. kerületben, az Albertirsai út mindkét oldalán az Expo tér és a Hungexpo III. számú kapu között,
  • Ma reggel 6 órától december 5-e este 8 óráig a X, kerületben az Albertirsai út 10.-nél az Expo tér mellett.