A 2019-es önkormányzati választások előtt Újpest Önkormányzata egyhangúan úgy döntött, hogy a fővárossal együttműködésben eladja egy telkét a Magyar Íjász Szövetségnek (MÍSZ), hogy ott sportolóinak egy Íjász Központot építhessen. Ezt később az új polgármester, Déri Tibor ellehetetlenítette, majd a milliárdos kártérítési igénnyel szembesülve pánikszerűen próbált a MÍSZ-szel egy csereingatlanban megállapodni. Így azonban vélhetően több százmillió forintos – de akár milliárdos – kárt okozott az újpesti önkormányzatnak. Emiatt ma a Külső-Szilágyi út mellett egy közművek és közúti kapcsolat nélküli telken egy félig elkészült Íjász Csarnok áll.

Hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, csalás
A Nagy István újpesti Fidesz-frakcióvezető által a csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatott dokumentumok szerint a MÍSZ tulajdonában álló telekre hozott változtatási tilalom jogellenes. Az Önkormányzat által megrendelt értékbecslés alapján akár százmilliós eltérés is lehet az önkormányzat kárára. Ráadásul a megállapodás a félig a fővárosi tulajdonú ingatlanokat az újpesti önkormányzatéinak állítja be. Nagy István szerint ezért alapos a gyanú arra, hogy hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés és csalás történhetett. A sajtótájékoztató teljes anyaga itt érhető el.

3 éve nem teljesült ígérettel kampányol újra a baloldal
Ugyanazzal az ígérettel kampányol az újpesti ellenzék a vasárnapi időközi választás kapcsán, mint 3 éve: zebrát létesítenének a Virág utca és a Nyár utca kereszteződésbe. A veszélyes helyre 2019-ben Kanász-Nagy Máté, az LMP körzeti jelöltje már ígért zebrát, ha rá szavaznak. Kanász-Nagyot meg is választották, viszont az eltelt 3 évben egy ecsetvonás nem történt az úttesten. A kereszteződésben – ami mellett egy iskola és egy óvoda is található – most újra ott virít két tábla, amelyek megígérik a zebrát, amennyiben a lakosok vasárnap az ellenzék jelöltjére szavaznának… 3 év után újra…

Vasárnap eldől egy újpesti mandátum sorsa
Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Újpest 12-es körzetében. A baloldali szivárványkoalíció jelöltje az LMP-s Maholányi Zsolt lesz, első számú kihívója pedig a kormánypárti Jókay Attila, aki 2010 és 2019 között már egyszer a körzet képviselője volt. Rajtuk kívül indul még Márkus Krisztián Zsolt (Mi Hazánk) és Fehérvári Zsolt István (Munkáspárt-ISZOMM) is.

3 év után ugyanazzal a nem teljesült ígérettel kampányol a baloldal Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor