Fiatalok járják az utcákat autóval, hogy segítséget nyújtsanak az éppen arra járó idősebb lakóknak, akik a bevásárlásból cipekednek haza. Az egyik kerületi Facebook-csoportban hívták fel a lakosok figyelmét arra, hogy a Szőlő utca környékén néhány fiatal egyedül sétáló, idősebb hölgyekre „vadászik”. A leírtakban ismertetik, hogy az áldozataikat keresők kezdetben kedvesek, és a segítségüket ajánlják fel a korosabb nőknek, majd hazakísérik őket, hogy végül kirabolhassák.

A Facebook bejegyzés alatt rengeteg hozzászólás érkezett: „Szomszéd idős, hiszékeny, rosszul látó nénit így rabolták ki.” egy másik hozzászólás is magáért beszél:„ Pár hónapja anyukámat is autóból kiszálló fiatalok szólították le, hogy van-e egy kis aprója, mert a nagymamájukat szeretnék felhívni, ugyanis nem tudnak hozzá felmenni a lakásba.”

„Ősszel kocsival jártak kicsit arrébb a Gyenes utcánál. Itt is láttam ilyet, de ha ezt látjuk, jelzünk, szólunk, hogy ne beszéljenek a gyanús autóvezetőkkel!”– számolt be Jutka, aki a környéken lakik.

Egy másik idős nénit is sikerült megkérdeznünk, bár ő nem hallott az esetről, nagyon nehezen jár, ezért örül a segítségnek. „Őszintén megmondom elég jóhiszemű vagyok, így már volt, hogy csúnyán ráfáztam. Valaki vízvezeték-szerelőnek adta ki magát, még azt is mondta, hogy szívesen bevásárol nekem, de miután megkapta a bevásárláshoz szükséges tízezer forintot, már nem láttam többet.”-osztja meg rossz tapasztalatát a közelben lakó Marika néni.

Budapest III. kerületében most különösen elővigyázatosnak kell lenniük az idősebb embereknek, mert kis szívességet ajánlva próbálnak rászedni a kocsis rablók.