Borzalmas kínok között vesztette éltét egy 22 hónapos csecsemő, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, mintha egy nagy sebességű autó elgázolta volna.

Az ausztrál kisfiút – akit nem nevezett meg a külföldi sajtó – a melbourne-i kórházba szállították a mentősök. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy belső vérzése van és a heréi is súlyosan megsérültek. De még inkább ledöbbentek a szakemberek, amikor a vérében amfetamint és metilamfetamin maradványait találták.

Képünk illusztráció / Pixabay

Az orvosok mindent megpróbáltak, hogy megmentsék az életét, de három nappal később hányással borított párnáján találtak meg holtan. A halottkém megállapította, hogy a szíve és a tüdeje szinte egy időben mondta fel a szolgálatot. A majdnem kétéves fiúcska mindössze 11 kilogrammot nyomott halálakor. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy ekkor már hetek óta több bordája és a csuklója is el volt törve a kisgyermeknek.

A szülei azzal próbálták megmagyarázni a gyermek sérüléseit, hogy saját magának, illetve testvéreivel játék közben szerezte. Ám ezt a patológus cáfolta a bíróság előtt.

A rendőrség a kegyetlen haláleset miatt nyomozást rendelt el. Később kiderült, nem ez volt az első gyanús eset. Három hónappal korábban egy gyermekjóléti gondozó ellenőrzést tartott a családnál. Ekkor a babát a szájában egy törlőkendővel találta, de nem tett feljelentést – írja a The Sun.