Borzalmas tragédiát kellett átélnie Maria Fernanda Echeverrynek. A nő a légitársaságot tartja felelősnek, amiért nem vigyáztak eléggé kedvencére. Január 15-én utazott volna az EasyFly járatával a kollumbiai Puerto de Asis és Santiago de Cali között. Felszálláskor szabályszerűen betette a raktérbe kutyáját, ám mire földet értek, már nem élt. Homero halálra fagyott a raktérben.

A nő szerint mindenféle magyarázat nélkül adták át neki halott kutyusát. A légitársaság később egy közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban, amiben azzal próbálták menteni magukat, hogy a gazdának kell tisztában lennie állata fizikai állapotával. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Maria fel akarta vinni a járatra négylábúját a hordozójában, ám nem engedték neki a légiutas-kísérők, sőt kötelezték, hogy leadja a raktérbe – írja a Ladbible oldala.

A gyászoló gazda kedvencének orvosa is megszólalt a tragédiával kapcsolatban: szerinte a repülőgép nem volt alkalmas a kutya szállítására a hideg hőmérséklet miatt. A tragikus esetet továbbra is vizsgálja a legfőbb ügyészség, akik figyelmeztették a közlekedési vállalatokat és a repülőtársaságokat, hogy kötelező garantálniuk minden ember és állat egészségét az utazás során.