Elképesztő bűnlajstroma van annak a szigetújfalui fiatalnak, akit a rendőrség gyermekpornográfiával, szexuális kényszerítéssel és 14 rendbeli kényszerítéssel gyanúsított meg.

A ráckevei vizsgálók befejeztek egy 2018-ban indított büntetőügyet. A nyomozás eredménye 4 gyanúsított, 16 áldozat.

Egy fiatal nő 2018 októberében tett feljelentést, miután 21 éves volt barátja azzal fenyegette meg, ha nem készít és küld magáról meztelen képeket, akkor a már korábban birtokába került, hasonló tartalmú fotókat a világhálón mindenki számára nyilvánossá teszi.

Nyomozás közben gyűltek az áldozatok és szélesedett az elkövetői kör is. A felderítő munka 16 kiskorú lányhoz vezetett el, akiktől a 21 éves szigetújfalui férfi saját magukról készített meztelen képeket vagy szexuális tartalmú videókat követelt. Áldozatait azzal zsarolta, hogy a már korábban tőlük kapott hasonló tartalmú fotókat elküldi ismerőseiknek és szüleiknek, vagy nyilvánosságra hozza azokat. Egy alkalommal be is váltotta fenyegetését, az egyik lány meztelen képeit megosztotta egy internetes portálon. Egyik-másik áldozatát kétszer szexuális cselekményre kényszerítette, az aktust pedig videón rögzítette – írja a police.hu.

A 21 éves férfi hasonló érdeklődésű baráti társaságának tagjaival is elbeszélgettek a rendőrök, miután kiderítették, a gyanúsított a fotókat és szexuális tartalmú videókat eljuttatta egy 20 és két 23 éves szigetújfalui férfihoz is.