„Azt láttuk, hogy egy lófej nekicsapódik a szélvédőnek”- a vétlen sofőrt akarták meglincselni Szekszárdon- Fotók!





Imre és felesége békésen autóztak egy szekszárdi utcán, amikor egy ló rohant neki a kocsijuknak. Ezután a patás gazdái még őket akarták meglincselni, a férfi és két polgárőr védte meg a rémült asszonyt a támadástól.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.20.
baleset

Elképesztő és életveszélyes „kalandba” keveredett egy házaspár egy szekszárdi utcában: az egyik házból ugyanis egyenesen egy ló rohant a kocsijuknak, teljesen összezúzva az autó oldalát. Azonban, ami ezután jött, arra senki nem számított: az állat gazdái nemhogy bocsánatot nem kértek, hanem kirohantak a házból, és rögvest támadásba lendültek, kis híján agyonverték a döbbent párt.

Az utó szélvédője is berepedt Fotó: Bors

Nem tudták elkerülni az ütközést

Imre és felesége aznap csak egy átlagos vásárlásra mentek: lakásfelújítás miatt az egyik áruházba indultak. Imre egy elkerülő utat választott, ahogy máskor is tette ezt.

„Egy útjavítás miatt lassítottam, mert szembeforgalom volt, negyvennel, ha haladtam. Egy másodperc alatt történt az egész: már csak azt láttuk, hogy egy lófej nekicsapódik a szélvédőnek, majd rögtön egy házból kirohannak, és ordítják: „megölünk, ez a ló félmillióba került, fizessétek ki” – mesélte a Borsnak a kocsit vezető sofőr, Imre. Az állat egyenesen a kocsi oldalának rohant neki, így Imrének esélye sem volt arra, hogy meglássa az állatot.

Az autóban félmillió forintos kár keletkezett Fotó: Bors

Polgárőrök és a férj mentette az asszonyt

”Miközben ők cirkuszoltak, kiszálltam a kocsiból, de mondtam a feleségemnek, hogy zárja be az autót. Az első dolgom volt, hogy megnézzem a lovat, ők ugyanis cirkuszoltak, nem néztek rá, pedig egy másik ló is szaladgált ott, amelyet nem tudtak befogni, a forgalmat le kellett állítani „– emlékezett vissza Imre. A történet ekkor kezdett eldurvulni: az egyre nagyobb tömegben kisereglő család életveszélyes fenyegetőzésbe kezdett.

”Már a fejünk levágásával fenyegettek és azzal, hogy hozzák a machetét, szegény feleségem bent sikoltott és sírt a kocsiban„ – elevenítette fel a részleteket a férfi. ”A bezárt ajtót feltörték a feleségem oldalán. Nem gondolkoztam, ellökdöstem onnan őket, és próbáltam kimenekíteni a feleségem. A legfontosabb az volt, hogy őt ne verjék agyon „– szögezte le. Miközben kiszedte feleségét az autóból, Imrét folyamatosan támadták, kétszer hátba rúgták. A férfi azt mondta: már az olaszliszkai eset jutott az eszébe.

Hősies polgárőrök mentettek életet

Lehetséges, hogy az eset valóságos tragédiába fordult volna, azonban két polgárőr közbeavatkozott.

”A kocsimat viszont még ezek után is rugdosták, ordibáltak, hogy megtalálnak és megölnek, viszont szerencsére a rendőrök is hamar kiérkeztek. A két polgárőrnek örökké hálás leszek, ameddig élek. Az ő szolgálatkészségüknek és elhivatottságuknak is köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj„ – fogalmazott a férj, aki hozzátette: az autóban körülbelül félmillió forintos kár keletkezett. ”A biztosítóval egyeztetés folyik. Ha sikerül, megjavítjuk, és próbáljuk elfelejteni ezt a rémálmot.„

A rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, közleményükben ők is elmondták: a nyitott kapun keresztül, emberi felügyelet nélkül rohant ki a ló féktávolságon belülre.

A képen jól látszik, hogy nem lett semmi baja a lónak, az állat tulajdonosát azonban ez nem hatotta meg, meg akarta ölni a sofőrt Fotó: Bors

Gyerekei előtt verték agyon a tanárt Olaszliszkán

2006. október 15-én a földrajz–biológia szakos tanár, Szögi Lajos két kislányával és feleségével egy faluba tartott, amikor Olaszliszkán átszaladt előttük a 11 éves Kitti. A tanár minden szabályt betartva autózott, később kiderült, el sem ütötte a kislányt, aki csupán ijedtében esett az árokba. A férfi kiszállt, hogy megnézze, jól van-e Kitti, a családtagok azonban azonnal kisereglettek, kirángatták az időközben az autójába menekülő Szögit a kocsiból, és halálra verték a gyerekei előtt. Hárman életfogytig tartó, hárman 15–15–17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10–10 évet a fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést kaptak.

 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás