A szörnyű tragédia hallatán egész Százhalombatta gyászba borult. A polgármester megrázó szavai után, most az elhunyt család fiú gyermekéhez írt levelet egy barátja – írja a Ripost.

„Egyes nagy emberek halálukkor nekrológra érdemesek lesznek. Te igazi nagy ember voltál testestül-lelkestül. Hogyan is kezdjem: alig ismertelek, de az a csodálatos, hogy így is barátomnak tekinthetlek. Az emberek faluhelyen négy helyszínen kerülnek kapcsolatba egymással, az utcát nem számítva: templom, bolt, kocsma, focipálya. A focipályát nem látogattad, én meg a templomot. Maradt a bolt és a kocsma. Soha nem fogom elfeledni találkozásainkat a boltban: Jó reggelt, Misi Bácsi (fiam lehettél volna), szervusz, kedves barátom, hogy vagy? Szkander kézfogás. Mélységes tisztelet volt benned a környezeted irányába. A mai ocsmány világban ennyi bőven elég a barátságokhoz! Szia, Gabi, hova siettél? Rengeteg ember sirat, fáj a hiányod, de tudod, mondtam: alig ismerlek. Csak a környezetemet tudom, mennyire sírnak. (…) Szia, Gabi, hová sietsz? Tavasz van. A focipálya nyárfáján van egy pimasz madár. Be nem áll a szája, nagyon tudja a repertoárt. Rászóltam, gyász van! Letojja. Talán igaza van. Szia, Gabi! Nem kellett volna még menned. Papa még él, Nóta tévét és kézilabdát nézne, de nincs kivel, Gabi! Szia, Gabi! Ha már fent vagy, néznél egy jó kocsmát? Férfiembernek elengedhetetlen. Gubacs Mester! Az élet megy tovább, neked magyarázzam?? Elengedlek. Szia Gabi – fogalmazott a barát.

A Ripost munkatársát gyönyörű kék ég, napsütés és madárcsicsergés fogadta a százhalombattai óváros csendes, barátságos utcájában. Itt, az egyik házban élt a koronavírusban elhunyt család.

Itt élt a koronavírusban elhunyt százhalombattai család
Fotó: Ripost

Látszólag semmi jel nem mutat arra, hogy a napokban borzalmas tragédia történt: az utcában lakó négyfős család minden tagja elhunyt a koronavírus következtében.