Egy hét múltán Romániában, a kórházban életét vesztette az az idős asszony, akit nemrég a helyi rendőr halottnak nyilvánított, de felébredt, amikor rokonai a koporsóba akarták tenni. A bizarr eset nemrég történt Bihar megyében. Múlt csütörtökön a szomszédok riasztották a községi rendőrőrsöt, mert napok óta nem látták a 76 éves, báródbeznyei asszonyt. A helyi rendőr Barátkáról meg is érkezett a településre, ahol behatolt az asszony házába és megtalálta az áldozatot a földön fekve. Állítólag ellenőrizte is az életfunkciókat, de semmilyen életjelet nem tapasztalt, ezért saját hatáskörben halottnak nyilvánította az idős nőt.

A rendőr értesítette a háziorvost is, aki nem szállt ki a helyszínre, mondván, később arra megy és kiállítja a szükséges papírokat. A helyben eljáró rendőr ugyanakkor értesítette a rokonságot és a szomszédokat is az esetről és hogy készüljenek a temetésre. Ezek után az asszonyt otthagyta a földön fekve, ő pedig elhagyta a helyszínt.

A rokonság másnap reggel megérkezett, majd nekikezdett a temetési szertartás előkészítésének. Amikor a halottnak nyilvánított nőt koporsóba akarták tenni, hatalmas meglepetés érte őket: az asszony magához tért. A jókora riadalom közepette értesítették a mentőszolgálatot és a 76 éves beteget komoly kihűléses tünetekkel vitték kórházba – írja a Maszol.

Az asszony napokig a fűtetlen házban hevert a földön, ahol a hőmérséklet éjszaka fagypont körüli volt. A kezelésével jól haladtak az orvosok, sőt tervezték azt is, hogy kiengedik a kórházból, de csütörtök délután az állapota hirtelen súlyosbodni kezdett, majd leállt a szíve. Hiába próbálták újraéleszteni, az beteg végül a kórházi ágyon vesztette életét. A báródbeznyei helyszínen eljáró, és a nőt tévesen halottnak nyilvánító, majd segítség nélkül magára hagyó rendőr ellen a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnvádi eljárást indított.