Múlt héten ítéletidő tombolt az amerikai Texasban, ami miatt többen is életüket vesztették. Hiába figyelmeztették előre a lakosságot a helyi szakértők a hidegre és havazásra, sokakat mégis felkészületlenül ért. Sőt, több család az életveszély ellenére is grillszénnel próbált befűteni vagy éppen kocsijukban akartak megmelegedni.

A hat éves Cristian Pavan édesanyjával, mostohaapjával és mostohatestvérével tavaly Hondurasból költözött Texasba, így először láttak igazi havat. A hatodikos diák hatalmas örömmel és izgatottsággal játszott a hóban, egészen addig, amíg anyukája vissza nem hívta a házba. Ezután még minden a szokásos rendben zajlott, megvacsoráztak, majd elmentek lefeküdni aludni.

Mobil otthonuk áramellátása azonban felmondta a szolgálatot a hóvihar miatt, így fűtésük sem volt. A hőmérséklet pillanatok alatt lezuhant. Édesanyjuk egy halom takaróval próbálta melegen tartani a két kisgyereket. Másnap reggel azonban Cristian nem kelt fel, ám ekkor még a nő nem gyanakodott semmi rosszra, mert gyakran elaludt. Ám amikor Maria Elisa Pineda délután 14 órakor megpróbálta felkelteni, már nem válaszolt.

„Már reggelre meghalt” – árulta el az édesanya a Crime Online oldalának, hozzátéve, hogy a fia egészséges volt és nem panaszkodott rosszullétre, mielőtt hétfő késő este lefeküdt. A rendőrség jelenleg kihűlésre gyanakodik, de a végleges szakvélemény elkészülte több hétig is eltarthat.