Nem mindennapi esetről számolt be kedd délelőtt a police.hu. A hétvégén kerékpárlopásról érkezett bejelentés a Somogy megyei rendőrségre.

A bicikli tulajdonosa elárulta, hogy reggel letámasztotta egy üzlet előtt a kétkerekűt, de amikor visszament érte, a jármű már más színben pompázott, mivel valaki aranyszínűre festette azt. A balatonföldvári rendőrök adatgyűjtés közben azonosították az elkövetőt, akinél még a kerékpár átszínezéséhez használt festékszórót is megtalálták.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

Részegen jönnek a jó ötletek?

Hamar kiderült, hogy mi adhatta az ötletet a különös tetthez, hiszen a férfi ittas állapotban volt, ami miatt a rendőrök kihallgatni sem tudták.

Másnap a nyomozók a 43 éves helyi férfit lopás vádjával kihallgatták, ekkor elárulta, hogy az üzlet mellett italozott néhány ismerősével, amikor kiszúrta a biciklit, és megtetszett neki. Úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz hazatekerni vele, és néhány újítást végezni a bringán, ezért átfestette aranyra, rászerelt lámpákat és egy sárvédőt is.

Később azonban újra rájött az italozási kedv, ezért visszatekert az új külsejű biciklivel az ismerőseihez. Az arany színű járgányt megérkeztekor letámasztotta oda, ahonnan ellopta korábban, így megkönnyítve a tulajdonos dolgát.