A mai rohanó világban igazán elismerésre méltó, hogy ha valaki hezitálás nélkül mások segítségére siet. A bpiautosok egyik olvasója pont így tett a napokban, ám jutalma mégsem lett meg… A férfi szokásos útvonalon tartott hazafelé, amikor az Ajtósi Dürer/Hermina út sarkán pont előtte hajtott egymásba két kocsi.

Az előttem balra kanyarodó autót totál telibe verte egy pirosan áthaladó úriember a kis renaultjával. Mivel pont előttem történt és óriásit csattant, egyből félreálltam a padkára, hogy segítsek. Kiugrom a kocsiból, dzseki fel, futás a sebesültekhez. Szegény renaultosnak orrából, fejéből ömlik a vér, amiből jutott a kabimra, nadrágomra is. Másik sofőr fájlalja a mellkasát, nagyot húzott rajta az öv. Hívom a 112-t, conf call-ban a mentők, tűzoltók, talán a rendőrök is” – ecsetelte a sofőr.

Képünk illusztráció / Pixabay

Mivel a férfi volt az egyetlen, akinek tudták a telefonszámát a segélyhívók ügyfélszolgálatán, ezért a hatóság kiérkezésig a helyszínen maradt. Majd az egyik rendőrnek igazolnia kellett volna magát, amit már nem tudott megtenni…

Hoppá Gerike, csak nem kilopták a táskád a jobb egyből, amíg te a vérzőnek segíteni próbáltál? Fekete táska jobb egyből kiemel, bukszából 52 ezer gyorsan zsebbe, majd a kedves a troli megállóba dobva hagyja a táskát (biztos nagyon nehéz volt neki, vagy a fekete szín nem a kedvence?)” – fejezte be történetét a felháborodott sofőr, majd hozzátette, hogy végül legalább az iratai meglettek.

Mindenki nagyon vigyázzon magára és másokra is. A kocsit nem szabad sehol sem nyitva hagyni és a táskát, valamint az értékeket az utastérben ne látható helyen helyezzétek el.