1. Megfelelő arctisztítás – Az arc tisztításának elhanyagolása, vagy éppen annak eltúlzása könnyen hozzájárulhat a pattanások kialakulásához. A napi kétszeri, finom arcmosás viszont kimondottan jót tesz a pattanásos arcnak. Nem szabad túlzásba vinni, túl gyakran vagy túl erős arcradírral dörzsölni, ajánlott gyengéd arcmosó készítményt, langyos vizet használni. Nagyon fontos, hogy esténként mindenféle sminket maradéktalanul távolítsunk el.

    Fotó: Pixabay

  2. A pattanások szakszerű kezelése – A pattanásos bőrt a lehető legkevesebbszer érintsük meg. A bőrünkhöz rendszeresen hozzá érő tárgyakat, például a telefont, a sálat, a szemüveget, a napszemüveget is érdemes rendszeresen megtisztítani. A nem megfelelő nyomkodás is veszélyes lehet, hiszen mélyebbre viszi a gyulladást, ami további romlást, pirosodást, a kiürülés útjának elzáródását és hegesedést eredményezhet. Ezt mindenképpen bízzuk szakemberre!
  3. Atka a háttérben? – A bőratka egy szabad szemmel nem látható élősködő, mely a szőrtüszőkben él és faggyúval táplálkozik. Egyre több bizonyíték támasztja alá, milyen fontos szerepet játszik a pattanások kialakulásában. Nem lehetetlen megszabadulni tőlük, de kitartó, több hónapos odafigyelésre van hozzá szükség.