RETRO RÁDIÓ

Hiszel a tévének? Ezzel szabotálod a saját párkapcsolatod!





A romantikus filmekben meseszerűnek tűnhetnek a szerelmi kapcsolatok, de nem érdemes a saját partnerünket a vásznon látott személyhez hasonlítgatni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.15.
párkapcsolati minta

Bár nagyon szeretjük őket, a vásznon látott híres párok a valóságban képesek tönkretenni a nézők szerelmi életét. Ha azt várod, hogy kedvesed pont úgy viselkedjen, mint a kedvenc sorozatod szereplői, akkor valójában tönkreteszed a kapcsolatot ahelyett, hogy megerősítenéd azt. Természetesen mindannyian azt mondjuk, felismerjük, hogy amit a tévében látunk, az nem úgy működik, ahogyan a való világban, de sokan titokban mégis azt remélhetjük, hogy életre keljen a film. Aki nem tudja feladni ezeket a képzeteket, nehezen tart majd fenn egészséges kapcsolatot. Megmutatjuk, milyen mintákat nem érdemes a filmekből átültetni a magánéletbe!

Nem szabad, hogy vágyaink irreális elvárásokként jelenjenek meg Forrás: Pixabay

A tévében az idő szűke miatt azt láthatjuk, hogy a szereplők mondanak valamit, majd távoznak, otthagyva a monológ kapcsán zavart vagy épp reménykedő partnert. Persze aztán a nagy Ő utánuk rohan és pontosítja a helyzetet, de azért lássuk be, mondani valami okosat vagy pimaszat, majd sarkon fordulni, nem reális. Ne is lepődj meg, ha nem követ majd a választottad… A hirtelen kijelentéseknél sokkal fontosabb, hogy az ember megvárja a választ és megvitassa az adott kérdést, ez lesz az egészséges kapcsolat alapja.

Több idő áll rendelkezésre!

A sorozatokban az időkorlátok miatt a problémákat gyorsan kell rendezni. A valóságban egy párnak nem csak 20 perce van megismerni egymást és például a családtagok se vonódnak bele olyan hamar a kapcsolatba. A látottak miatt az emberek gyakran azt várják, hogy az események olyan gyorsan és fájdalommentesen játszódjanak vagy érjenek véget, mint a tévében. Vegyük észre, hogy életünket több mint ötvenperces lépésekben éljük.

A moziban megjelenített irreális intimitás elvárása is megpecsételheti a kapcsolat jövőjét. Sokan nem értik, miért nem haladnak olyan gördülékenyen a dolgok, mint a filmben, esetleg miért nem érik el egyszerre az orgazmust párjukkal. A szexualitás nem ennyire egyszerű, megalapozott érzelmes szükségesek hozzá, a gyönyör eléréséhez pedig meg kell ismerni a másik igényeit.

Támassz reális elvárásokat!

Az emberek változnak, mi több, minden nap ezt teszik – de nem úgy, mint ahogy azt a tévében látjuk. Amit a mozik jelenítenek meg, az olyan átalakulás, amely egyszerűen nem lehetséges a való világban. Nem érdemes bennragadni egy mérgező kapcsolatban, mert a nagy átalakulások vélhetően „idekint” nem történnek majd meg. A filmek tanúsága szerint egy nő szerelme megváltoztatja a sérült férfit, és mindenki boldogan él, míg meg nem hal. Sajnos a való életben ez általában nem így működik. Itt, ha egy nő a kontrollmániás férfival marad, azt a saját egészsége rovására teszi. Ad és ad, mélyen szeret, ám végül csak összetörik a szíve. Tartsd szem előtt: ahhoz, hogy valaki megváltozzon, akarnia kell és neki kell megtennie a lépéseket.

A tévében azt is halljuk, hogy a szerelem mindent legyőz. Sajnos bármennyire is szeretnénk, a romantikus érzések nem képesek megváltoztatni a világot. Ha hősszerelmes is valaki, egyszerűen vannak dolgok, amelyeket az nem tud megtenni. Egy nő szereti a férjét, de akad néhány éjszaka, amikor a munka élvez prioritást. Egy férfi szereti a feleségét, de úgy érzi, minden vasárnap látnia kell az anyját, még akkor is, ha a feleségének ez nem tetszik. Ezek hétköznapi dolgok, de jól megmutatják, hogy csak azért, mert a választottad nem mindig teszi azt, amit szeretnél, nem jelenti azt, hogy nincs odáig érted.

Ezzel persze nem akarunk lebeszélni a tévézésről, inkább csak jelezni, hogy élvezhetjük a műsorokat, de tudjuk, hogy amit látunk, az csak a vásznon működik. Az egészséges kommunikáció, a szex körüli reális elvárások és annak megértése, hogy a szerelem nem feltétlenül győz le mindent, megőrizhetik a kapcsolat egészségét.





Ezeket olvastad már?
Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás