Filmforgatás miatt már harmadik hete tartanak lezárva parkolóhelyeket a VIII. kerületi Palotanegyedben – adta hírül a Hírnyolc.

Szilágyi Demeter Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a helyi lakosokat egyre jobban bosszantó problémára. Az elzárt parkolóhelyek miatt sem rendesen közlekedni, sem pedig parkolni nem tudnak az ott lakók. Hozzátette: a lezárt helyek többsége üresen áll.

„Emlékezetes, a polgári városvezetés 2017-ben úgy döntött, nem engedi filmforgatások céljára ilyen mértékben használni a közterületeket. A baloldali városvezetés ezt nem tartja fontosnak, nem foglalkozik vele. A környék pedig élhetetlen” – hangsúlyozta a képviselő, aki a következő testületi ülésen kérvényezni fogja ennek a szabálynak a visszaállítását.

A filmforgatások miatt rendszeresek a lezárások a Palotanegyedben (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Nem most kezdődtek a parkolási problémák

Pikó András baloldali szövetsége a városnegyed parkolási rendszerének átalakításáról döntött idén júliusban, ami azt eredményezi, hogy jelentősen csökkenhet a parkolóhelyek száma a Palotanegyedben. „Emiatt a baloldal azt sem tudja garantálni, hogy a városrészben mindenkinek lesz parkolóhelye. Tegyük hozzá, hogy mindez nem ingyen” – fogalmazott Sátly Balázs a Civilek a Palotanegyedért Egyesület novemberi lakossági fórumán.

„Pofátlanul sok” forgatás nehezíti a parkolást

A filmforgatások miatti parkolóhely-lezárások Józsefváros más részein is felháborodást keltenek a lakosok körében. A lap egyik olvasója nemrég beszámolt arról, hogy a Baross utca környékén mintegy 80 autó parkolóhelyét vették el ebből a célból. Szerinte „pofátlanul sok” forgatás nehezíti a parkolást. Azt is elmondta: korábban ilyen alkalmakkor biztosítottak közeli, alternatív helyet az érintett autósoknak, ám most – ha biztosítanak egyáltalán – csak a helyszíntől messze.