Durva történetet osztott meg Facebook-oldalán egy gödöllői közétkeztetési cég. Mint írták: hajnalban munkába menet egyik kolléganőjük egyedül utazott a Gödöllői HÉV-en. Szilasliget megállónál felszállt mellé egy 20-25 év körüli férfi, aki minden előzmény nélkül felszólította utastársát, hogy vegye le a nadrágját, különben megöli. A nő ellenállt, ami miatt a férfi súlyosan bántalmazta. A vállalat ügyvezető igazgatója, Hatolkai Máté minden fontos részletet elárult alkalmazottja állapotáról.

„A férje hívott fel reggel, hogy mi történt”

Első kézből értesültem a történtekről, az áldozat férje hívott fel nem sokkal az eset után reggel – mesélte a Metropolnak Hatolkai, a Kalória Gödöllői Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Nem hittük el, hogy ilyen megtörténhet, a kollégákkal csak üveges tekintettel néztünk egymásra, és azóta sem tértünk napirendre. Hogy juthat el valaki addig, hogy ilyet tegyen egy nővel? – tette fel a kérdést. Hozzátette: A hölgy természetesen annyi időt kap tőlünk, amennyire a testi és lelki gyógyuláshoz szüksége van.

Csak ketten voltak, ő megpróbált túljárni a támadó eszén

A 47 éves családanyát erős, karakán nőnek ismerik a munkatársai. Most is megpróbált védekezni, de hiába.

– Csak ők ketten voltak a HÉV-kocsiban, így esélye sem volt segítséget kérni. Nem pánikolt be, ura volt a helyzetnek, és megpróbált túljárni a támadó eszén. Felajánlotta az értékeit, és igyekezett a férjére hivatkozva elmenekülni, sajnos nem sikerült neki. Mivel az erőszaknak ellenállt, a férfi eltörte az orrcsontját, kirúgta a fogát, ami miatt össze kellett varrni a száját. Egy 47 éves hölgyről beszélünk, aki elég nehezen tudja elmagyarázni a kislányának, hogy mi történt reggel anyával. Csendre, nyugalomra, és persze időre van szükségük, hogy feldolgozzák a történteket – mesélte a férfi.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

„Rendszeresen vannak szatírok a HÉV-en”

Máté szerint kolléganője esete sajnos nem egyedi, ezért is tartotta fontosnak, hogy felhívja a figyelmet.

– 22 éve utazom ezen a vonalon, és sajnos az ehhez hasonló atrocitások nem újkeletűek. Rendszeresen vannak szatírok a HÉV-en, és emlékszem kölyökként sok verekedésnek is szemtanúja voltam. Ez azért is veszélyes, mert sok fiatal lány ingázik nap mint nap Gödöllő és Budapest között, sajnos ha szembetalálják magukat egy ilyen vadállattal, nem igazán tudnak mit tenni. Óriási segítség lenne, ha be lennének kamerázva a HÉV-ek.

Még keresik a támadót

Az elkövető felkutatására 10 fős nyomozócsoport alakult, ám az illetőt lapzártánkig nem sikerült elfogni. A támadó 20-25 éves, kb. 160 centiméter magas, vékony testalkatú férfi, az elkövetéskor orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

Sokkolta a hír az utasokat

– Egyre több hasonló esetről hallani, szörnyű, hogy az ember munkába menet sem lehet biztonságban – mondta lapunknak Ildikó.

  • Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

    – Szerencsés vagyok, mert csak 10-re járok dolgozni, amikor már világos van, és sokan vannak az utcán. Persze a baj bármikor megtörténhet – mondta a 44 éves Rita.

  • Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

    – Rengeteg a kétes alak errefelé, sajnos velem is történt már hasonló, így átérzem azt, amin a nő most keresztülmehet – árulta el a 20 éves Mariann.

  • Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

    – Gyakran járok ezen a vonalon, sajnálom, hogy akkor épp nem voltam a közelben, egyértelműen a nő segítségére siettem volna – szögezte le a 18 éves Tamás.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán