Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány vasárnapig oltási akcióhetet indít. A kórházak országszerte –Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Fiatalok oltása, vakcina,16-18 évesek

Az akcióhéten is oltanak Pfizer-vakcinával MTI/Balázs Attila

Hová lehet menni oltásért?
A kórházi oltópontokra, 101 megyei és városi kórházban.

Mikor vannak nyitva az oltópontok?
Vasárnapig minden nap 7 és 19 óra között között.

Hányadik dózist lehet kérni az akciópontokon?
Elsőt, másodikat és harmadikat is, tehát a még oltatlanokat is várják, de azokat is, akiknél letelt a 4 hónap a második oltásuk után.

Kell-e előzetes regisztráció?
Nem, ezen a héten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is kaphatunk vakcinát. Az oltás érkezési sorrendben történik, a helyszínen regisztrálnak egy formanyomtatvány kitöltésével.

Az is mehet-e az akcióhéten, aki már előzetesen regisztrált?
Azoknak, akik már korábban regisztráltak, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az 1., akár az elmaradt 2. vagy a 3. oltásukat akarják. Ezen a linken lehet regisztrálni, és ezen a linken találja meg az időpontfoglalót!

Milyen vakcinák elérhetők az oltópontokon?
A kórházi oltópontokon ötféle vakcina lesz: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Lehet-e választani a vakcinák közül?
Igen, de nem mindenki kaphat minden vakcinát, attól függően, hogy az első két dózisa mi volt, és van-e valamilyen betegsége. Az oltóponton a szakorvos elmondja, személy szerint mikből választhatunk.