Egy kerületi csoportba kerültek fel fotók arról, hogy a gyorsétteremhez közeli parkoló kukáiból szinte kifolyik a szemét.

A parkoló Óbuda egyik legforgalmasabb területe, hiszen ott a Flórián téri üzletközpont is.

A nagy mennyiségű hulladék miatt most egy egészen rendhagyó kezdeményezést próbálnak elérni a III. kerület/Óbuda Facebook-csoportban, ahol sokak szerint egyre kulturálatlanabbak az emberek, akik bárhol képesek megszabadulni a szemetüktől.

„Ezeket a fotókat ma reggel párom készítette a Flórián téren. Az összes szemetes dugig, illetve szétszórva a tartalmuk. A szanaszét lévő szemét gyakorlatilag a tér sarkán álló McDonald’s szemete.

Tudom, hogy többször volt már téma és a rossz konstrukció miatt a madarak is képesek kiszedegetni a kecsegtető tartalmat, de most nem keseregni szeretnék, hanem javaslatot tennék!

Kérem, hogy legyen olyan jó a McDonald’s és jófejségből ezeknek a kukáknak a tartalmát félnaponta gyűjtsék be a saját konténerükbe!

Tegyenek ennyit a környezetükért, értünk!

Biztos vagyok benne, hogy ez a gesztus sokszorosan megtérülne nekik.

Én utálom azt a fajta kaját, de komolyan mondom, hogy beugrom egy menüért, ha ezt felvállalják!

Aki ott dolgozik, mutassa már meg a főnöknek ezt a bejegyzést!

Fogadok, hogy holnapra lesz 500 like” – írta a posztot bejegyző a felhívásában.

Azt azért fontos megjegyezni, hogy láthatóan nem csak a gyorséttermi csomagolások hevernek szanaszéjjel a parkolóban.

„Nem kell eldobni”

Sokak szerint az emberekre is ráférne egy kis „tanítás”, hiszen ők dobják el felelőtlenül a szemetüket.

És ha megkérnénk az ezeket fogyasztókat, hogy vigyék haza a szemetüket?” – tette fel a kérdést az egyik hozzászóló.

Láttam már mekis dolgozót üríteni őket, szóval tudnak a problémáról, a kukákat is szerintem ők tették ki” – írja a másik hozzászóló.

Tele van a főváros szeméttel. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Puskás Aréna környezete úszott a szemében, de a kőbányai úton sem jobb a helyzet, ugyanis ott a villamossín egy szakaszát lepte el a hulladék, de újabban feltűntek a főváros utcáin a nagy darabos szemetek, így például a fotelek és a matracok is.

Posted by Csala Péter on Sunday, June 27, 2021