„Szépen halad a Nyugati pályaudvar felújítása. Sok évet kellett rá várni, de a tervek szerint tanévkezdésre kész lesz. A tetőszerkezet elkészült, most a restaurátorok végzik a főpárkány felújítását. A teljes járófelületet kicserélik majd, és modern utastájékoztatási rendszert is kiépítenek.”írta facebook bejegyzésében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A felújítás mostani állapotáról a MÁV közösségi oldalán is olvashatunk, ahol részletesen beszámolnak arról, milyen munkálatok zajlottak eddig.

A megújult csarnoképületet tanévkezdéskor birtokba vehetik az utasok. A csarnok tetőszerkezet-építése befejeződött, a 26 méter magas térállványt elbontották. Jelenleg a héjazat építésén dolgoznak a szakemberek, a restaurátorok végzik a főpárkány felújítását. Megújul a csarnok belső világítása is, megkezdődött az új világítótestek beépítése. A továbbiakban a MÁV kormányzati és uniós források segítségével saját beruházásban fontos utasforgalmi fejlesztéseket, utasáramlási és akadálymentesítési beavatkozásokat végez. A teljes aszfaltozott járófelület cserélik és új, modern digitális utastájékoztatási rendszert építenek ki, a jelenleg nem működő liftet pedig kicserélik.” – írják a bejegyzésben.

Befejeződött a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének építése

A megújult csarnoképületet tanévkezdéskor birtokba vehetik…

Posted by MÁV on Sunday, February 14, 2021