A skót férfi megfogadta magának és családjának is, hogy harcolni fog a végső stádiumban lévő rákja ellen, mert szeretné látni felnőni a kisfiát. Tavaly augusztusban diagnosztizálták agresszív nyelőcsőrákkal Ross Mccuaig-t, miután szörnyű gyomorégésben szenvedett.

Apu meg fog halni?

Felírtak neki egy gyógyszert, ami nem hozott enyhülést a számára, ezért a helyi kórházban vizsgáltatta ki magát. Akkor derült ki, hogy visszafordíthatatlan a betegsége. A CT-vizsgálatok során azt is megállapították, hogy a májában és a nyirokcsomóiban is találtak daganatokat. Az orvosai nem sok jót jósoltak a férfinak, felkészítették arra: lehet két éve, de lehet, hogy csak két hónapja van hátra. A 41 éves családapa szíve megszakadt, amikor 9 éves kisfia, Robbie megkérdezte édesanyjától: „Apu meg fog halni?”

Lesley elmesélte férjének kisfiúk aggodalmait, ami miatt még inkább elhatározta, hogy meg akar gyógyulni. Családjáért folytatta a halálos kórsággal szemben a küzdelmet.

„Könny szökik a szemembe, amikor arra gondolok, hogy a kisfiamnak azzal kell foglalkoznia, meddig lehet az apukájával. Épp ezért meg kell próbálnom túlélni, ott kell lennem mellette, ameddig csak megtehetem. Szeretném látni, ahogy felnő” – árulta el Robbie a Daily Record oldalának.

A férfi jelenleg kemoterápiás kezelésre jár, hogy a lehető legjobb esélyei legyenek a túlélésre. Karácsony előtt ugyan jó híreket kapott, mivel zsugorodni kezdett a daganata. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, hiszen februárban kiderült, ismét növekedésnek indult.

„Azért harcolok, hogy minél több időt legyek a családommal. Szörnyű, hogy a lezárások miatt nem tudunk utazni és emlékeket gyártani. Ezért minden nap elmegyünk sétálni és kirándulni a környéken. Csak szeretnék ott lenni a családommal” – tette hozzá.