Novák Hunornak a Facebookon 180 ezer, míg a YouTube-on 19 ezer követője van, mellyel egyértelműen az ország egyik legnépszerűbb orvosa. Arról, hogy hogyan jutott el idáig, a Metropolnak mesélt őszintén.

Novák Hunor szerint szükség van a valódi orvosi véleményekre (Fotó: Metropol)

„Nem volt tudatos döntés, a kényszer szülte, hogy nap mint nap reagáljak azokra az őrültségekre vagy elavult gyógymódokra, amelyek az interneten terjednek vagy mindennapjainkban előfordulnak. A valódi szakemberek kivonultak az online térből, erre a problémára akartam megoldást kínálni. A kórházban töltött éveim során ráadásul azt is megtapasztaltam, hogy egy krízishelyzetben lévő, aggódó édesanyával, édesapával nagyon nehéz kommunikálni, hisz ha a gyerek beteg, az az egész családnál egy beszűkült tudatállapothoz vezet, a szóban elmondott dolgoknak az ügyeleten csak egy töredékét képes bárki felfogni. Ezért kezdtem el a közösségi oldalaimra írásos, és ma már videós tájékoztatókat is készíteni, mert azt vettem észre, hogy így sokkal hatékonyabban működik az információátadásmesélte az orvos, aki lapunknak több tévhitet is megcáfolt.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyek ezek, keresd szerdán a Metropol napilapot vagy látogass el ismét a metropol.hu weboldalra.