RETRO RÁDIÓ

Nem akar megfertőződni? Mutatjuk, hogy kerülje el a vírust!





A Metropol 5 olyan tippet gyűjtött össze, ami segíthet elkerülni a koronavírust.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.12.
napi tipp

A koronavírus zárt térben, tömegben terjed a leginkább, ezért kell a tömegközlekedési eszközökön különösen figyelni a védekezésre. A Metropol most 5 olyan tippet gyűjtött össze, amik segíthetnek elkerülni utazás közben a fertőzést.

Amennyire lehet, üljünk szellősen egymástól (fotó: Cser Dániel)

  • Hordjunk maszkot! A legfontosabb óvintézkedés, hogy a felszállást követően viseljünk a járatokon maszkot vagy orrot és szájat eltakaró kendőt. Az utazás közben pedig ne igazgassuk azt. A maszkviselés egyébként is kötelező a tömegközlekedési eszközökön. A BKK nyolcezer forintja bünteti azon utasokat, akik nem viselnek maszkot, a Volán és MÁV járatain pedig szeptember 15-től leszállíttatják a maszk nélküli utasokat.
  • Ne nyúljunk a kezünkkel az arcunkhoz! Utazás közben többször is megérintjük vagy megfogjuk a buszon lévő kapaszkodókat, jelzőgombokat, amiket a többi utas is használ, ezért nagyon fontos, hogy ne érjünk a kezünkkel az arcunkhoz. Leszállás után pedig rögtön használjunk kézfertőtlenítőt.
  • Keressünk üres helyet! Ha lehetőségünk adódik, olyan helyre üljünk, ahol kevesen ülnek vagy egyáltalán senki. Az állóhelyeknél is érdemes az ajtóktól távol megállni, így elkerülhetjük a le-, és felszálló tömeget.
  • Ne beszélgessünk! Ha nem beszélgetünk, kevesebb nyálcsepp keveredik a levegőbe, így kisebb a kockázata a fertőzésnek. Inkább olvassunk vagy hallgassunk zenét.
  • Nyissunk ablakot! A járvány elleni védekezésben az egyik legfontosabb óvintézkedés a szellőztetés, ezért érdemes a járműveken az összes ablakot kinyitni és lehetőség szerint a közelükben utazni.




  • Ezeket olvastad már?
    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    „Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

    „Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás