Egy kisújszállási biológus csapat, Dr. Karikó Katalin vezérletével kulcsfontosságú szerepet játszott a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében. Jelenleg ez a Pfizer-BioNTech ígérkezik a leghatásosabbnak a koronavírus ellen és ez a vakcina készült el a világon a leggyorsabban.

Fotó: Facebook

A Metropol az utca emberét kérdezte meg arról, hogy felismeri-e a híres vakcina-előállításhoz kapcsolódó embereket. Öt ember fotóját mutattunk meg a járókelőknek, közülük három ember szorosan kapcsolódott a vakcina feltalálásához ketten pedig a vírus ellen küzdenek. A gyalogosok nagy része felismerte a képeken látható embereket. A megkérdezettek közül mindenki azonnal rávágta Dr. Karikó Katalin biomkémikus professzor nevét, de akadtak olyanok is, akik a híres emberek többségét megismerte, de a nevük nem jutott eszükbe.

Gergő: „Ismerős, de nem nagyon szoktam ilyeneket nézni, se nagyon olvasni ilyenekről. Egyetlen embert ismerek föl, a Karikó Katalint.”

Lajos: „Karikó Katalin, általam nagyra tisztelt és nagyon becsült, igazi professzor hölgy, akire büszkék lehetünk. A többiek neve nem jut eszembe sajnos.”

Fotó: Metropol

Panka: „Karikó Katalin munkatársa, Szabó Gábornak hívják talán. Dr. Szatmáry Tamás, talán őt fogja II. Erzsébet lovaggá ütni, úgy emlékszem. Lukács Noémi, ő valami kettős valamit fedezett fel. Pardi Norbert: Karikó Katalinnak volt a munkatársa. Karikó Katalin nevéhez fűződik a vakcina.”

György: „Ő találta ki, hogy hogyan kell kitalálni ezt a vakcinát. A többiket felismerem, de a nevük sajnos nem jut eszembe.”

Fotó: Metropol