RETRO RÁDIÓ

Ne szaladj át! Az életüket kockáztatják a gyalogosok a Népligetnél





Két gyalogos is meghalt a napokban: egy tinilány fülhallgatóval a fülében lépett ki a vonat elé, T. László pedig a szerelméhez sietett, de sosem ért haza, mert át akart mászni az 1-es villamos szerelvényei között az Ajtósi Dürer sornál. A Népligetnél felfestés jelzi, hogy életveszélyes átszaladni, de hiába, gyalogosok tucatjai lépnek ki a száguldó kocsik elé.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.28.
baleset Figyelmetlenség szabálytalanság

„Nem látom, hogy jönne autó… csak gyorsan átszaladok, nincs kedvem várni még egy villamost” – sokan gondolkoznak így. A többség megússza, de a baj bármikor megtörténhet: ketten is brutális halált haltak a napokban hasonló, ártalmatlannak tűnő szituációk miatt.

Átrohannak a soksávos úttesten a pótlóbuszhoz

Az 1-es villamos megállójánál, a Népligetnél felfestés jelzi, hogy senki ne szaladjon át az úttesten. Az elmúlt időszakban többször is teszteltük: tucatjával, életveszélyes módon rohangálnak a forgalmas, több sávos úton az utasok a pótlóbuszokhoz: fiatalok, idősek, és még babakocsit toló anyukák is próbáltak gyorsabbak lenni a mozgó autóknál…

Fotó: Metropol

1 másodpercen múlt a tragédia

Vasárnap a szemünk láttára egy férfi épphogy átért a másik oldalra, amikor jött a semmiből egy száguldó motoros: egyetlen másodpercen múlt a tragédia. Az úton „ Ne itt szaladj át” felirat figyelmezteti az utasokat. Ennek egy része már lekopott, de nagy Ne! Ne! feliratok jelzik, hogy nem jó ötlet rohangálni az autók között.

Fotó: Metropol

Abban bíznak, hogy majd az autós figyel...

Naponta járok erre, és nagyon veszélyes ahogy itt közlekednek az emberek. Nekem az a plusz pár perc nem számít, a biztonságom sokkal fontosabb, ezért inkább lépcsőzöm és az aluljárón keresztül megyek a metrópótlóhoz. Leginkább az autósokat sajnálom, mert nagyon kell figyelniük, hogy nehogy elüssenek valakit – mesélte Éva.

Ezzel szemben Gergő sokszor választja a gyorsabb útvonalat. – Bevallom, én át szoktam szaladni a pótlókhoz, mert van, hogy épp akkor jön a busz, és nem akarom lekésni. Mindig többen megyünk át, így talán az autósok is hamarabb észreveszik a tömeget, és időben meg tudnak állni – vélekedett.

20 perc alatt 30-an rohantak át

A Metropol korábban hétköznap csúcsidőben 20 perc alatt 30 utast számolt össze, akik a forgalmas úton szaladták át a villamosmegállóból a pótlóbuszokhoz a Népligetnél. Ez alatt négy villamos érkezett, és csak az átszálló tömeg fele választotta a biztonságos aluljárót. A helyzet azóta kicsit enyhült, hogy már nem egyszerre jár itt a villamos és a metrópótló, de még így is sokan választják az életveszélyes megoldást. Jelenleg az M3-as metró pótlóbusza jár itt.

Fotó: Metropol

Horrorbaleset: Tudom, hogy hozzám sietett!

Múlt héten tragikus baleset áldozata lett a 37 éves T. László. A Bors információi szerint, a férfi szerelméhez Anetthez sietett haza múlt csütörtök este, amikor a Hungária körút, Ajtósi Dürer sornál meglátta, hogy beérkezett a villamos a megállóba. Az úttesten átszaladt a szerelvényhez, letaposta a bokrokat, de nem akarta megkerülni a villamost, ezért két vagon között próbált átmászni. A villamos elindult, a férfi elesett és a szerelvény alá került, ami aztán magával vonszolta. László életét vesztette, a villamost a Stadionoknál állította meg egy sínen keresztbe álló motoros rendőr.

László élettársa, Anett érthetően képtelen felfogni a történteket.

Csütörtök este végleg megváltozott az életem. Keresem az okokat, de nem találom. Tudom, hogy hozzám sietett. Nagyon szerettük egymást, még reggel is arról beszéltünk, hogy este együtt lehetünk – csuklott el Anett hangja. A nő nem haragszik a villamosvezetőre.

Fotó: Bors

Gázolt a vonat: fülhallgató volt a fülében

Egy 14 éves gyermeket gázolt halálra a vonat Budatétény és Barosstelep megállóhelyek között szerdán. „Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallhatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – válaszolta a Bors kérdésére a MÁV sajtóosztálya.

Fotó: Metropol

Csapadékos időben több a baleset

Az őszi-téli időszakban különösen fontos odafigyelniük az autósoknak és a gyalogosoknak is. Egyre több a baleset az időjárás, az útviszonyok miatt. A nedves úton a járművek fékútja megnő, ami növeli a balesetek kockázatát.

Csapadékos időben, erős, csípős szélben a gyalogosok igyekeznek mielőbb „fedél alá” kerülni. Ez azt is jelenti, hogy körültekintésük sok esetben felületes, nem feltétlenül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, és rosszul mérik fel az érkező járművek sebességét” – figyelmeztetett a rendőrség.

 





Ezeket olvastad már?
Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás