Nem mindennapi történetről számoltak be a skóciai lapok. Clair és Louise Smith ikertestvérek idős nagyszüleiktől több ügyintézést is átvettek, de nem önzetlenségből. A 25 éves lányok csúnyán lenyúlták az idős házaspár életbiztosítását, így összesen 8000 fonthoz, azaz 3 és fél millió forinthoz jutottak.

Azonban galád cselekedetük nem maradhatott titokban, hamar lebuktak, és még tavaly decemberben bíróság előtt kellett felelniük a csalás miatt. Ám ezzel még nem ért végett a nyugdíjasok megpróbáltatása, hiszen a bíróság nem kártérítést, hanem három hónap börtönbüntetésre ítélte a lányokat. A jóvátétel fizetését a nagyszülők és az ikrek elhatározására bízták.

Clair és Louise Smith nem tagadták, hogy meglopták nagyszüleiket, de bocsánatot nem kértek tőlük, ráadásul az azóta eltelt három hónap során nem fizetettek vissza egyetlen fontot sem az összegből. A 73 éves Crawford Pirrie és felesége, a 75 éves Marlene a Mirror oldalának azt nyilatkozták: „Szégyelljük, hogy kapcsolatban állunk velük. Az ikrek nemcsak megtagadták tőlünk a lopott pénz kifizetését, de még csak nem is sajnálják. Csak remélni tudjuk, hogy a karma utoléri őket, és egy napon mindent visszakapnak.”

Az idős házaspár szorult helyzetbe került, hiszen így elvesztették az életbiztosításukat. A bankjuk sem akar kártérítést fizetni a számukra, mivel önként adták át betéti kártyájukat az unokáiknak. Így már teljesen lemondtak arról, hogy valaha is visszakapják a vagyonukat.