Vasárnap estig többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd előbb a nyugati, később a déli tájakon kezd el szakadozni a felhőzet. A nyugati határvidéken akár tartósabban felhős, párás területek is maradhatnak. Több helyen, majd egyre inkább csak az északkeleti, keleti tájakon várható csapadék, de gyenge, szemerkélő eső máshol sem zárható ki. A délkeleti keleti szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Késő estére többnyire 1 és 6 fok közé hűl le a levegő – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Hétfőn leginkább erősen felhős vagy borult, párás, több helyen ködös időre számíthatunk, de szakadozások, átmeneti derült területek is valószínűek. Az északkeleti, keleti megyékben több alkalommal is előfordulhat eső, záporeső, de gyenge, szemerkélő eső, szitálás máshol sem zárható ki. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +5 fok között valószínű.

Kedden már számítani kell délnyugaton esőre, havazásra, néhol ónos esőre. Pára-, ködfoltok lehetnek. A nyugati, délnyugati szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

A hét közepétől pedig egyre hidegebb lesz éjszakánként. A hőmérő higanyszála akár a mínusz 10 fokig is lezuhanhat majd csütörtöktől.