Azt írták: péntek este kezdődik és egy hónapig tart a labdarúgó-Európa-bajnokság, ehhez kapcsolódóan megnyílik a városligeti műjégpályánál a Szurkolói zóna, ahol egyszerre 11 ezer focirajongó, kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket. A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit, és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár.

A BKK arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető közösségi közlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral. Parkoló azonban nem tartozik a Szurkolói zónához, ezért autóval nem érdemes menni. A kisföldalatti minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. Június 26-ától – a csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz meccsnapjain – hosszabbítás, tizenegyes párbaj esetén a földalatti a lefújáshoz igazodva jár.

A Szurkolói zóna bejáratához közel is lehet jegyet, bérletet venni, meccsnapokon 15 és 23 óra között nyitva tartó mobil értékesítési pont lesz az Olof Palme sétányon.

A Puskás Arénában négy Európa-bajnoki mérkőzést játszanak: június 15-én a Magyarország-Portugália, június 19-én a Magyarország-Franciaország, június 23-án a Portugália-Franciaország csoportmeccset, június 27-én pedig egy nyolcaddöntőt. A stadiont közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet könnyebben megközelíteni, a rendezvény idején a Puskás Arénánál nem lesz parkolási lehetőség, továbbá a környéken útlezárásokra kell számítani – olvasható a BKK közleményében.