A koronavírus-veszélyhelyzet miatt a kormány hétfőtől kezdődően, este 7 órától reggel 7 óráig ingyenessé tette a parkolást a fizetős parkolóházakban, garázsokban. Vigyázat, reggel 7-től az üzemeltető továbbra is kérhet pénzt a parkolásért! Ezenfelül Orbán Viktor kezdeményezésére az állami, önkormányzati parkolók és az állami, önkormányzati cégek parkolói is bárki számára ingyenesek este 7 és reggel 7 óra között.

Forrás: Pixabay

Az adott idősávban itt nem kell fizetnünk a kereskedelmi célú parkolókban este 7 és reggel 7 óra között:

  • Lakott területen
  • Kereskedelmi célú P+R parkolóban
  • Parkolóházban
  • Parkológarázsban
  • Zárt és nem zárt felszíni parkolókban

Vigyázat, reggel 7-től az üzemeltető ismét pénzt kérhet!

Nem kell fizetnünk az állami és önkormányzati parkolókban sem este 7 és reggel 7 között, a következő helyeken:

  • Költségvetési szerv vagy az állam többségi tulajdonában álló gazdasági társaság közterületen elhelyezkedő felszíni parkolói
  • Önkormányzati, vagy az önkormányzat közvetlen, vagy közvetett többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolói

A közterületeken továbbra is ingyenes a parkolás.

Mindezek a rendeletek december 11-ig vannak hatályban, a részleteket itt megtekintheted!

Indul a tömeges tesztelés

Hétfőn kezdik meg a bölcsődék, óvodák és általános iskolák, valamint az egészségügyi intézmények dolgozóinak tesztelését. Az országos, rendszeres koronavírus-tesztelés pénteken a szociális intézmények dolgozóival kezdődött. Orbán Viktor korábban a Kossuth Rádióban elmondta: komoly logisztikai feladat megszervezni, hogy a legkisebb településen is legyen tesztelés, „de készen állunk erre”. A feladat elvégzésében kétezer egyetemista vesz részt – mondta. „Mindenkinek kérem a segítségét, hogy a tömeges tesztelést jól végezzük el. Ez egy gyakorlat, hamarosan az átoltást ugyanígy kell levezényelnünk„ – emelte ki a miniszterelnök.

Fotó: Facebook

Segítség a gazdálkodóknak

Csaknem 300 ezer őstermelő és a családi gazdaságok 83 ezer dolgozója számára válik kedvezőbbé és könnyebbé az adózás, megújul és egyszerűbb lesz a családi gazdaságok működése, miután az Országgyűlés elfogadta a családi gazdaságokról szóló jogszabályt. – Több mint félmillió embernek ad munkát a magyar föld, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar – mondta el Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott. – A kormány együttműködik a gazdákkal, a törvényjavaslatot az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ terjesztette elő.

Óriási gyógyszerszállítmány érkezett Japánból

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett a hétvégén Magyarországra. A Japánból érkező gyógyszerek, a kórházban ápolt betegeket segíti abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását. A gyógyszerszállítmányról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalára feltöltött videójában is beszámolt.