Még mindig nem tért magához a döbbenetből Bredford városa a vasárnapi borzalmak után. Mint arról a Bors is írt, a 23 éves lengyel férfi, Zbigniew S. – eddig ismeretlen okok miatt – halálra késelte a fiatal magyar pedagógust, a 24 éves B. Borit a nő lakásán, majd nekitámadt Bori szintén ott időző kolléganőjének is, akit olyan súlyosan megsebesített, hogy azóta is élet és halál között lebeg. Információink szerint Bori még élt, amikor a mentők riasztották a rendőrséget, azonban minden erőfeszítés ellenére az életét már nem lehetett megmenteni: még a kórházba szállítás előtt elhunyt. Az elkötelezett hívő és sokakon segítő Borit mindenki imádta, a fiatal tanító több templomban és szervezetben is önkénteskedett, ismerősei egybehangzóan állították: egy igazi angyal volt. Közössége minden tagja gyászolja, a templom, ahol segítőként dolgozott, gyertyagyújtással emlékezik meg a plébánián a lányról, akit csak pótolhatatlan kincsnek hívnak. Keresztes Ildikó is összetörve gyászolta Borit, akiről kiderült, hogy az énekesnő közeli és egyik legnagyobb rajongója volt.

Szavakat nem találok, az egyik legkedvesebb rajongóm volt… Döbbenten állok, nyugodj békében, Bori! – írta szomorúan Keresztes.

Borit számtalan ismerőse gyászolja, köztük Keresztes Ildikó is Fotó: Bors

Gyilkosa, Zbigniew ma állt az angol bíróság elé, ahol vélhetően előzetes letartóztatásba helyezik, azonban ez idő alatt közösségi oldalát elborították a fenyegetések: mind az angol, mind pedig a magyar netezők egy emberként támadtak a férfira – írja a Bors.

Zbigniew S. sorsáról ma dönt a bíróság Fotó: Bors

Jobb, ha felkötöd magad! Micsoda szörnyeteg! Csak adják oda a rokonoknak 5 percre! – írták sorban a férfi képei alá. Bori egyik ismerőse elmondta, hogy a férfinak a legsúlyosabb büntetés jár.

Bármit is kap, nem lesz egálban azzal, amit tett, mert Bori pótolhatatlan. De nekünk, akik itt maradtak, fontos, hogy soha többé ne mehessen emberek közé ez az ember, nem való a társadalomba, egy közönséges gyilkos, aki az egyik legnemesebb lelkű ember életét vette el – szögezte le a lány egyik barátja.