Míg a járvány elején főként az idősek voltak veszélyben, a gyerekeken pedig szinte észrevétlenül átszaladt a koronavírus, most egyre több fiatal kerül kórházba. Dr. Bense Tamás gyermekgyógyászt kérdeztük, mit tanácsol a szülőknek most, hogy itt az alsó tagozatos iskolanyitás.

Az iskolákat fokozott óvintézkedések mellett nyitják meg (Fotó: Metropol/Keller Mátyás)

– Bármennyire is velünk van már ez a vírus több mint egy éve, minden hónapban új arcát mutatja – mondta a Metropolnak a gyermekgyógyász annak kapcsán, hogy az utóbbi hetekben a gyerekek körében is megnőtt a kórházban ápoltak száma. A szakember szerint a következő hetek és a lépcsőzetesen megkezdett iskolanyitás fokozott óvatosságot kívánnak a családoktól, de a pedagógusok soron kívüli oltása sokat segíthet.

Dr. Bense Tamás szerint a járvány leküzdéséhez elengedhetetlen a fegyelmezett magatartás (Fotó: Metropol)

„A szülők is regisztráljanak”

A nyitásig minden regisztrált pedagógus megkaphatta a koronavírus elleni védőoltást, a gyermekgyógyász pedig a szülőknek is a mihamarabbi oltakozást javasolja.

A gyerekorvos rengeteg jó tanáccsal és ötlettel szolgált még, ezek részleteit a hétfői Metropol napilapban olvashatjátok, illetve hétfő reggel a metropol.hu-n!