A Metropol szerkesztősége esti kommandózásra indult, hogy kiderítsük, megtelnek-e a város közterületei 20 óra után most, hogy már 2 órával tovább lehet az utcán tartózkodni.

A járványügyi szabályok betartásából azonban csillagos ötösre vizsgázott a város. Kongó üresség, néptelenség fogadta mindenhol újságíróinkat.

Senkit nem találtunk a Deák téren sem (Fotó: Metropol)

Míg tavaly ősszel a korlátozás bevezetésekor a Deák tér és környéke mulatozásoktól és csapatokban menetelő, szórakozni vágyóktól volt hangos, akiket a rendőrség jelenlétével lehetett csak rábírni arra, hogy haza felé vegyék az irányt, addig úgy tűnik, egy évvel a vírussal való együttélés után már tudatosult mindenkiben, mennyire veszélyes a Covid–19, így inkább komolyan veszik annak leküzdésének legfontosabb szabályát, a minél kevesebb személyes találkozást.

A Gozsdu-udvar utcáján is magányosan sétáltak munkatársaink (Fotó: Metropol)

Kollégáink 20 órától kezdve járták a főváros közkedvelt tereit és sétálóutcáit, de egy árva lélekkel sem lehetett találkozni, pedig a járőröző egyenruhások száma is láthatóan kisebb volt, mint pár hónappal ezelőtt, amikor bevezették a kijárási korlátozást.

Mint egy szellemváros, pedig az órára tekintve még csak 20 óra 30 perc volt. (Fotó: Metropol)