Gyászoló párja mesélt a tragikus körülmények között elhunyt élete szerelméről, aki igazi kalandorként falta az életet. Sajnos a 39 éves Laney Malavoltának végül éppen az egyik túrája okozta a vesztét. A nő maradványait múlt héten találták meg a Colorado állambeli Denvertől mintegy 350 mérföldre fekvő Durango város közelében.

(Fotó: GettyImages)

Borzalmas állapotban találták meg a holttestet, a boncolás megállapította, hogy a nő nyakán keletkezett mély sérülések, köztük több harapás miatt vesztette életét. A vadőrök a környéken medvebundát és ürüléket is találtak, továbbá a nő holttestén talált fognyomok is megegyeznek a medvékével.

A barátja szeretetteljes tisztelgéssel emlékezett meg a nőről, akit „az én északi csillagomnak és életem szerelmének” nevezett. A férfi szerint Laney a természetben töltötte az életét, és nagyon tapasztalt túrázó volt.

„A legnagyobb öröme az volt, amikor az erdőben lehetett a barátainkkal, a családunkkal és a kutyáinkkal. Laney lelke örökké a kedvenc helyén fog élni, a kedvenc tevékenységét végezve. Nem is akarta volna másképp. Bár ez a tragédia mélyen megrázott engem és a családunkat, de gyászunkat megkönnyíti ez a tudat” – árulta el a gyászoló férfi.

Később a vadőrök nyomkövető kutyák segítségével egy 10 éves nőstény medvét és két egyéves kölykét találták meg a területen, és mindhármukat elaltatták. Colorado államban mintegy 19 000 feketemedve él. Azonban nagyon ritkák az emberek elleni irányuló halálos támadások, 1960 óta mindössze négyet dokumentáltak az államban – írja a Mirror.