RETRO RÁDIÓ

Sokkoló! Újabb ember maradványai kerültek felszínre a víztározóból





Újabb ember maradványai kerültek felszínre a drámaian apadó nevadai víztározóban, amelyben egy héttel korábban egy, vélhetően a maffia által meggyilkolt férfi csontjait találták meg egy rozsdás hordóban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.10.
rémisztő élmény

Két szörföző lánytestvér szombaton csontokat vett észre egy szárazra került homokpadon a Mead-tó kiszáradó medrében, egy hajdani jachtkikötő közelében. Először azt hitték, hogy a térségben honos kanadai vadjuh egy példányának maradványaira bukkantak, de aztán egy emberi állkapcsot is találtak.

Újabb ember maradványai kerültek felszínre a drámaian apadó nevadai víztározóban Fotó: YouTube

A Las Vegas-i rendőrség szerint egyelőre nincs bűncselekményre utaló jel, és csak akkor indítanak nyomozást, ha a halottkémi vizsgálat gyanúsnak minősíti az esetet.

A megelőző hétvégén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak csónakázók egy szárazra került, elrozsdásodott hordóban. A halottkém szerint a gyilkosság az 1970-es évek közepén vagy az 1980-as évek elején történhetett, mert a férfi olyan cipőt viselt, amilyet akkortájt készítettek.

Emberi maradványokat találtak egy hordóban Fotó: YouTube

Geoff Schumacher, a Las Vegas-i Maffiamúzeum elnöke szerint további emberi maradványok előkerülése várható az apadó tóból, és bár többnyire vízbefúlások áldozatairól lesz szó, a hordóban talált ember esete azt jelzi, hogy a szerencsejáték fellegvárában és környékén hajdan virágzó alvilág is tüntetett el embereket a tóban.

Egy volt rendőr, aki most egy „problémamegoldó” televíziós show vezetője, 5000 dollár jutalmat ajánlott fel olyan búvároknak, akik hordót emelnek ki a tározóból, és állítólag már vannak is jelentkezők. Az illetékes nemzeti park szerint azonban ez illegális, ráadásul a tó fenekén hordók százai lehetnek, köztük még a tározó építése idejéből valók.

A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok két legnagyobb mesterséges víztározója

Ez a két víztározó egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utah-ban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban.

A Colorado-folyón a Hoover-gát megépítésével az 1930-as években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó azonban az aszály miatt annyira leapadt, hogy Las Vegas ellátásához már a tározó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet. A már csak kapacitása 30 százalékával működő tározó szintje 52 méterrel csökkent 1983 óta.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!

 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás