A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat: id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt – írja a Police.hu.

Két bilincs kellett, hogy összeérjenek a kezek – Fotó: Police.hu

A csapat tagjai között rokoni és baráti kapcsolat van, évekig abból éltek meg kiskirályok módjára, hogy Berlinbe szállítottak és ott szállásoltak el magyar lányokat prostitúció céljából. Nemcsak hogy részt vettek a lányok beszervezésében, még a felügyeletükkel is ők foglalkoztak, napi minimum összeget vártak el tőlük, valamint a keresetüket részben vagy néha egészben eltették a saját zsebükbe.

Az elmúlt évek alatt több 10 millió forintot szereztek így a kizsákmányolt lányokból

Így ugranak át a kerítéseken az egyenruhások – Fotó: Police.hu

Ám a bűnösen szerzett jó lét, úgy tűnik, most véget ért. Az Emberkereskedelem Elleni Osztály felkérésére 3 másik alakulattal együttműködve otthonaikban csaptak le a négy férfira.

Az 5 különböző helyszínen tartott akció során SIM-kártyákat, készpénzt, mobiltelefonokat és egy kocsit is lefoglaltak. Amennyiben bebizonyosodik a minősített emberkereskedelem bűntette, a büntetés mértéke kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lesz.