Ma kezdődik az Európai mobilitási hét





Szerdán indul az programsorozat, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.16.
innováció

A tizenkilencedik alkalommal megrendezett programsorozat Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya. Hazánkban is egyre népszerűbb, tavaly 292 település vett részt a programokban, ezzel ötven európai ország közt a harmadik lett Magyarország. A rendezvénysorozat hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az idei év mottója: „Klímabarát közlekedés mindenkiért”, ami tükrözi azt az európai tervet, amely kontinensünket 2050-re karbonsemlegessé szeretné tenni. A városi dugók Európában évente közel 100 milliárd eurót (34 ezer milliárd forint) emésztenek fel, ami az EU GDP-jének egy százaléka.

Idén a járványra való tekintettel minden programot szigorú biztonsági előírások mellett a szabályok betartásával rendeznek. A programsorozat záróeseménye az autómentes nap lesz, amit szeptember 22-én tartanak.

Bővebb információ: www.facebook.com/EMH.AMN

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az ózon világnapja

1987 óta szeptember 16-a az ózon világnapja, a kezdeményezéshez összesen 189 ország csatlakozott köztük Magyarország is. Az egyezmény célja az ózont bontó anyagok kibocsátásának jelentős csökkentése. Hazánkban 2002. január 1-jétől szigorúbb szabályok vonatkoznak az ózont károsító anyagok használatára.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás