A hangos zajok borzasztóan megviselik a kutyákat. Míg azonban egy egészséges mértékű félelem természetes, sőt szükséges is ahhoz, hogy távol tartsa a kutyát a veszélytől, az extrém méreteket öltő félelem rosszat tehet az kutyának, és akár maradandó következményei is lehetnek.

Így látják a kutyák a tűzijátékot – Fotó: Pixabay

Miről lehet felismerni, hogy a kutya retteg a tűzijátéktól?

Nem lesz nehéz! Íme a jellemző tünetek: hátracsapott fülek, túlzott lihegés, remegés, elbújás, fokozott ugatás, nyálzás…

Mit tehetünk ellene?

Elsősorban ne vigyük ki ebünket a tűzijátékkor az utcára, szolgáltassunk neki búvóhelyet, engedjük be a házba, teremtsünk neki biztonságos és nyugodt környezetet.

Videóval hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra és megmutatják, hogy mit él át a kedvencünk, amikor a borzasztó durrogásokat hallja.

Évente – világszerte – több mint 1 millió házi kedvenc kezdi az új évet távol az otthonától. A DeadLens Pictures legújabb rövidfilmje – a szilveszteri kavalkádhoz közeledve – a felelősségteljes állattartásra hívja fel a figyelmet.

A DeadLens Pictures küldetésének tartja, hogy időről időre felhívja a figyelmet létező, de elhallgatott társadalmi problémákra vagy figyelmeztessen olyan emberi attitűdökre, amelyek ellen szót kell emelni a kiszolgáltatottak védelme érdekében. Az első ilyen témakörben leforgatott és közzétett kisfilmüket mintegy 52 millióan nézték meg világszerte, és több nemzetközi vezető sajtóorgánum közölt terjedelmes cikket a filmről és annak üzenetéről.

Filmjeink globális és minden embert érintő társadalmi üzeneteit a nyelvi korlátok miatt dialógok nélkül készítjük el és az érzelmekre hatunk vele. Egy érzést szeretnénk minden filmmel kiváltani, amitől az üzenet mélyebbre talál és ez az érzés lesz az az egy nyelv, amit a bolygó minden lakója érthet” – meséli Görögh Attila, a film rendezője.

Mivel úgy gondoljuk, hogy az éppen általunk feszegetett probléma nagy, ezért nem simogatva kezeljük a témát, hanem sokkolóan mutatjuk be, hisz az emberi gyarlóságra mért pofon erősebb, mint bármilyen figyelmeztetés” – teszi hozzá a rendező.