Nagyon jól halad az oltás hazánkban: az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy veszélyeztetettségük miatt a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban.

Már 1 319 266 fő a beoltottak száma, ebből 392 703 fő már a második oltását is megkapta – derül ki a friss adatokból.

A háziorvosok ehhez AstraZenecát kaptak ezen a héten, a kórházi oltópontokon pedig Szputnyikkal és Pfizerrel oltanak.

Békéscsaba, 2021. március 14.
Az ápoló (j) beolt egy idõs férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. március 14-én.
MTI/Rosta Tibor

Békéscsaba, 2021. március 14.
A Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjai a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. március 14-én.
MTI/Rosta Tibor

Békéscsaba, 2021. március 14.
Dávid Ágnes ápoló (j) beolt egy idõs férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. március 14-én.
MTI/Rosta Tibor

Kaposvár, 2021. március 14.
Klenovicsné Gelencsér Ilona (b) ápolónõ a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagját adja be egy idõs férfinek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. március 14-én.
MTI/Varga György

Kaposvár, 2021. március 14.
Oltópontot hirdetõ felirat a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bejáratánál 2021. március 14-én.
MTI/Varga György

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!