Egy 9 hónapos kislány, Eleanor Atkinson vesztette életét, miután édesanyja, Louise szervezete nagyon rosszul reagált az első dózis Astra-Zeneca vakcinára, és elájult, miközben a lányát fürdette. Miután az anya összeesett, a kis Ellie elmerült a nagy kád vízben, és mikor az apa benyitott a fürdőbe, már mindketten eszméletlenek voltak – írja a Metro.

Fotó: Pixabay

James Atkinson fogorvosnál volt a tragédia idején, de amint megtalálta eszméletlen szeretteit, azonnal mentőt hívott. A feleségét sikerült magához térítenie, miután vízzel lemosdatta és a vállánál fogva rázogatta, Ellie azonban már teljesen elkékült, és arccal lefelé hevert a vízben. Előbb az apa, majd a mentősök is megpróbálták újraéleszteni a kislányt, akit aztán helikopterrel szállítottak kórházba, de az életét már nem lehetett megmenteni, órákkal később halottnak nyilvánították.

A rendőrségi és orvosi vizsgálat során megállapításra került, hogy az anya rosszullétét a vakcina egyik nagyon ritka mellékhatása okozta: Louise fáradékonnyá vált, miután beoltatta magát a koronavírus elleni szerrel, és az ájulás is a tünetek közé tartozott.